Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Boztepe’de yapımı tamamlanan Dağ Kızağı ve Sosyal Tesisleri, 17 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek resmi törenle hizmete açılıyor. Ordu’nun turizm vizyonu doğrultusunda geliştirilen proje, yerli ve yabancı ziyaretçilere adrenalin dolu bir deneyim sunmayı hedefliyor.
“3 Ay Değil 12 Ay Ordu” Hedefiyle Hayata Geçti
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde sürdürülen “3 ay değil 12 ay Ordu” turizm stratejisinin yeni halkası olarak inşa edilen tesis, Boztepe’nin doğal dokusuna entegre şekilde tasarlandı. Şehir merkezine teleferikle erişilebilen Boztepe, artık sadece manzarasıyla değil, sunduğu eğlence olanaklarıyla da cazibe merkezi olmayı hedefliyor.
Açılış 17 Temmuz’da Yapılacak
Boztepe’deki yeni tesisin açılış töreni, 17 Temmuz Perşembe günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Açılışla birlikte tesis, resmi olarak faaliyete geçerek ziyaretçilere kapılarını açacak. Gerek altyapısı gerekse sosyal donatılarıyla dikkat çeken proje, dört mevsim boyunca kullanıma uygun olacak şekilde planlandı.
Ziyaretçilere Adrenalin Dolu Anlar Sunacak
Dağ kızağı parkuru, eğimli arazi üzerinde raylı sistemle çalışan özel kızaklarla kullanıcılarına kontrollü hızda iniş yapma imkânı sunuyor. Özellikle doğa sporlarına ilgi duyanlar için alternatif bir aktivite sunan bu sistem, Boztepe’yi yalnızca seyir noktası olmaktan çıkararak deneyim odaklı bir turizm alanına dönüştürüyor.
Ayrıca tesiste kafe, dinlenme alanları ve manzara terasları gibi sosyal alanlar da yer alıyor. Bu sayede hem adrenalin arayanlar hem de sakin bir ortamda vakit geçirmek isteyenler için çok yönlü bir ziyaret noktası oluşturulmuş oldu.
