Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

Ordu Barosu’ndan Rojin Kabaiş Davası İçin Adalet Çağrısı

Ordu Barosu, Rojin Kabaiş davasında adaletin sağlanması için çağrı yaptı. “Deliller karartıldı, dosya bekletiliyor” denilerek faillerin yargılanması istendi.

Ordu Barosu’ndan Rojin Kabaiş Davası İçin Adalet Çağrısı
Paylaş:

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu, yaşam hakkı elinden alınan Rojin Kabaiş davasında adaletin sağlanması için kamuoyuna çağrıda bulundu. Dosyada ilerleme sağlanmaması ve delillerin karartıldığı iddiaları üzerine yapılan açıklamada, sorumluların yargı önüne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, Rojin Kabaiş’in yaşam hakkının elinden alındığı ve olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen davada somut bir gelişme kaydedilmediği belirtildi. Açıklamada, “Deliller karartıldı, dosya bekletiliyor, failler korunuyor” denilerek adli sürece yönelik endişeler dile getirildi.

“Rojin’in Sesi Artık Bizim Sesimizdir”

Kadın Hakları Komisyonu, adaletin gecikmesinin yalnızca bu dava özelinde değil, toplumun tamamını ilgilendiren bir sorun haline geldiğine dikkat çekti. Kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için yargının etkili bir şekilde işlemesi gerektiğini vurgulayan komisyon, “Rojin’in sesi artık bizim sesimizdir” ifadesiyle dayanışma mesajı verdi.

“Adalet Sağlanmadıkça Bu Olaylar Son Bulmaz”

Her geçen gün yeni kadın cinayetlerinin yaşandığını hatırlatan Ordu Barosu, adaletin tesis edilmemesi halinde bu tür olayların önüne geçilemeyeceğini ifade etti. Komisyon, Rojin Kabaiş davasındaki tüm karanlık noktaların aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirterek, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.