Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

Ordu 2. OSB’de Altyapı Çalışmaları Başlıyor

Ordu’nun sanayileşme sürecine ivme kazandıracak 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için önemli bir adım atıldı. Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde yer alan ilk etap alanının altyapı ihalesi tamamlanarak sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Ordu 2. OSB’de Altyapı Çalışmaları Başlıyor
Paylaş:

Ordu’nun sanayileşme sürecine ivme kazandıracak 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için önemli bir adım atıldı. Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde yer alan ilk etap alanının altyapı ihalesi tamamlanarak sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

45 Hektarlık Alanda 43 Sanayi Parseli

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Ordu Valisi ve Ordu 2. OSB Başkanı Muammer Erol, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Başkan Vekili Adil Levent Karlıbel, OSB Müdürü Mustafa Poyraz ve yüklenici firma Baylaz İnşaat’ın yetkilileri katıldı.

İlk etapta Karaağaç Mahallesi’nde 45 hektarlık alanda oluşturulan 43 sanayi parselinin büyük bölümünün yatırımcılara tahsis edildiğini hatırlatan Vali Erol, “Altyapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla birlikte yatırımcılarımızın projelerini hayata geçirdiğini göreceğiz. Bu çalışma, Ordu’nun ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlayacak” dedi.

Karlıbel: “Uzun Süredir Beklenen Adım Atıldı”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Karlıbel ise sürece katkı sunan herkese teşekkür ederek, “İki yılı aşkın bir süredir titizlikle yürütülen çalışmaların ardından altyapı ihalesi sonuçlandı. Bu önemli yatırımın hayata geçmesinde emeği geçenlere şehrimiz adına minnettarız. Ordu için tarihi bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Eylülde Başlayacak

12 Aralık 2026 tarihinde tamamlanması planlanan altyapı çalışmalarına Eylül ayında başlanacak.

İkinci Etap İçin Kamulaştırmalar Devam Ediyor

Öte yandan, Ordu 2. OSB’nin ikinci etabı kapsamında Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt ve Eymür mahallelerinde bulunan 46 hektarlık alanın kamulaştırma işlemleri sürüyor. Bu sürecin tamamlanmasının ardından bölgede arsa tahsislerine başlanacağı öğrenildi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.