Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Şubat ayı ikinci oturumunda, belediye iştiraki ORBEL A.Ş. için önemli bir karar alındı. Şirketin 200 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilmesine yönelik borçlanma yetkisi oy çokluğuyla kabul edildi.
Mecliste Oy Çokluğuyla Geçti
Toplantıya Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan başkanlık etti. Gündeme gelen madde kapsamında ORBEL A.Ş. yönetim kuruluna, ihtiyaç duyulması halinde kredi kullanımı için yetki verilmesi görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda teklif oy çokluğuyla meclisten geçti.
Muhalefetten Soru, Genel Müdürden Rakamlı Yanıt
Görüşmeler sırasında CHP’li Meclis Üyesi Hasan Karamustafaoğlu, borçlanma kararına ilişkin eleştirilerde bulunarak 2025 yılı içinde şirkete ne kadar borçlanma yetkisi tanındığını sordu.
ORBEL A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Günaydın ise yaptığı açıklamada, geçen yıl bankalardan toplam 300 milyon TL kredi kullanıldığını, buna karşılık mevcut kredi borcunun 22 milyon 05 bin 019 TL seviyesinde olduğunu belirtti.
“Her Yıl Alınması Gereken Bir Yetki”
Günaydın, şirket bütçesi doğrultusunda belirlenen borçlanma oranları bulunduğunu ve bu yetkinin her yıl alınmasının yasal bir gereklilik olduğunu ifade etti. Mevcut durumda 375 milyon TL’ye kadar borçlanma yetkilerinin bulunduğunu aktaran Günaydın, 200 milyon TL’lik kısmın bütçe çerçevesinde planlandığını söyledi.
Uygun faiz koşullarının oluşması halinde kredi kullanımının değerlendirileceğini belirten Günaydın, önümüzdeki süreçte araç filosuna çekici kazandırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
