Ordu Büyükşehir Belediyesi, rüzgar, yağmur ve geçmiş yıllardaki yoğun kar yağışlarının etkisiyle zarar gören ve can ile mal güvenliğini tehdit eden ağaçların temizlenmesi için çalışma başlattı.
Ordu’da zaman zaman etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ağaçta kırılma ve devrilme riski oluştu. Bu durumun tehlike arz etmesi üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi ekipleri harekete geçerek olası olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütüyor.
Can ve Mal Güvenliğini Tehdit Eden Ağaçlar Temizleniyor
Ekipler, il genelinde yan yatmış, devrilme tehlikesi bulunan veya zarar görmüş ağaçları tespit ederek budama ve temizlik çalışmaları gerçekleştirecek. Ayrıca, kaldırılması zorunlu olan ağaçların yerine yeni ağaçlar dikilerek çevre dokusunun korunması sağlanacak.
