Sahte kimlikleriyle inandırıcılığını artıran şüpheli, telsiz ve askeri üniforma gibi malzemelerle insanları kandırmayı başardı. Ayrıca, sahte MİT görevlisi olarak kendisini tanıttığı kişilerden borç almayı da başardı.

Adnan K.'nin en dikkat çekici dolandırıcılık yöntemlerinden biri, bir fabrikanın poşetleme ünitesinde çalıştığı dönemde ortaya çıktı. Fabrika sahibini kandırarak, "MİT görevlisiyim, burada çalışmam gerekiyor" diyerek işe girmeyi başardı. Zaman zaman iş yerinden "Kontrole gidiyorum, göreve gidiyorum" diyerek izin alarak çalışma düzenini aksatmadan sürdürdü. Bu durum, şüphelinin kurduğu yalanların ne kadar sağlam temellere dayandığını gözler önüne serdi.

Şüpheli, kendisini tanıttığı kişilere resmi kurumlara gittiğinde fotoğraflar göndererek inandırıcılığını pekiştirdi. Kamu görevlisi, iş adamı ve esnaf gibi çeşitli kesimlerden güven kazanan Adnan K., MİT Bölge Başkanı ve jandarma istihbarat yüzbaşı unvanlarıyla birçok kişiyi kandırmayı başardı. Sahte kimlikleriyle insanlar üzerinde ciddi bir etki bırakan şüpheli, güvendiği kişilerden borçlar alarak dolandırıcılığını sürdürdü.

Şüphelinin yalanları, bir kişinin ihbarı ile gün yüzüne çıktı. Kendisine güvenmeyen bir kişi, Adnan K.'nin gerçek kimliğini ortaya çıkartarak, polise ihbarda bulundu. JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri, yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda Adnan K.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramada, şüphelinin aracında askeri üniforma, telsiz, kablosuz telefon, jandarma amblemli numaratör ve jandarma araç giriş kartı gibi sahte malzemeler ele geçirildi.