Ordu’nun Mesudiye ilçesinde yapımı devam eden Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi, ilçenin çevreye duyarlı kalkınma hedeflerine katkı sağlıyor. Beyseki Mahallesi’nde yürütülen proje sahasını yerinde inceleyen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit, doğa dostu yatırımlarla enerji üretiminin mümkün olduğunu vurguladı.

Yakın gelecekte faaliyete geçmesi planlanan RES projesi, Mesudiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarıyla güçlenmesini sağlayacak. Proje sayesinde bölgenin enerji ihtiyacına yerli ve temiz bir çözüm sunulurken, doğa ve çevre dengesi de gözetiliyor.

Projeyi teknik ekiplerle birlikte değerlendiren Başkan Koçyiğit, doğaya zarar vermeden yapılan her yatırımın değerli olduğunu belirtti. Sürecin titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Koçyiğit, “Sadece enerji üretimini değil, doğayı da koruyan projelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu tür yatırımlar, geleceğimizin teminatıdır. Mesudiye Belediyesi olarak çevreye duyarlı projeleri her zaman destekleyecek ve halkımızı bu konuda bilgilendirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Mesudiye’de hayata geçirilen bu yatırımın, bölge halkının ekonomik ve sosyal yaşamına da olumlu katkılar sunması bekleniyor. Hem çevre dostu enerji üretimi hem de istihdam alanında yeni fırsatlar oluşturacak olan RES projesi, ilçenin sürdürülebilir kalkınma yolculuğunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.