Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

MESKİ’den Su Baskınlarına Karşı Yoğun Mesai

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde yağışlı havalarda yaşanabilecek su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur suyu altyapı çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla olası taşkın riskinin azaltılması ve kentte yaşam konforunun artırılması hedefleniyor.

MESKİ’den Su Baskınlarına Karşı Yoğun Mesai
Paylaş:

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kentin altyapısını daha güçlü ve dirençli hale getirmek amacıyla yatırımlarını sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Yapımı devam eden yatırım kapsamında Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin muhtelif mahallelerinde farklı çaplarda toplam 6 bin 400 metre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirilecek.

Ayrıca 200 adet yağmur suyu mazgalı inşa edilerek yağmur sularının daha etkin şekilde toplanması sağlanacak.

MESKİ’de Kontrol Mühendisi olarak görev yapan Ömer Cerit; “4 merkez ilçede bulunan muhtelif mahallelerde yağmur suyu yapılması işi kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Kentimizin geleceği için yağmur sularını kontrol altına alıyoruz” ifadelerini kullandı.

MESKİ tarafından yürütülen çalışmalarla yağmur suyu drenaj kapasitesinin artırılması, altyapının güçlendirilmesi ve özellikle yoğun yağış dönemlerinde oluşabilecek su baskını risklerinin en aza indirilmesi planlanıyor.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.