Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, başkent Meksika’da katıldığı bir etkinliğe yürüyerek giderken halkla selamlaştığı sırada alkollü bir erkek tarafından tacize uğradı. Olay, canlı yayında kameralara saniye saniye yansırken, Sheinbaum’un güvenlik ekibi anında müdahale etti.
Sheinbaum, Eğitim Bakanlığı binasında düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere Ulusal Saray yakınlarında yürüyüş yaparken, bölge sakinleriyle tokalaştı. Bu esnada Uriel Rivera Martinez adlı bir erkek, kalabalığın arasından hızla yaklaştı. Görüntülerde şahsın Devlet Başkanı'na arkadan sarıldığı ve öpmeye çalıştığı açıkça görülüyor.
Güvenlik Ekipleri Anında Müdahale Etti
Şoke edici anların ardından Sheinbaum’un korumaları hızla devreye girerek saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırgan olay yerinde gözaltına alınırken, Meksika Devlet Başkanı şaşkınlıkla arkasını dönerek durumu anlamaya çalıştı. Olayın ardından herhangi bir fiziksel yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Yetkililer, gözaltına alınan şahsın olay sırasında alkollü olduğunu ve ifadesi alındıktan sonra cinsel suçlar birimine sevk edildiğini açıkladı. Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasıyla birlikte ülkede güvenlik önlemleri tartışma konusu oldu.
