Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Manisa’da Zabıta Haftası kutlandı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 1-7 Eylül Zabıta Haftası kapsamında Zabıta Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek zabıta personeliyle bir araya geldi.

Manisa’da Zabıta Haftası kutlandı
Paylaş:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 1-7 Eylül Zabıta Haftası kapsamında Zabıta Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek zabıta personeliyle bir araya geldi.

MANİSA (İGFA) - Programda zabıta teşkilatının kent yaşamındaki görev ve sorumlulukları değerlendirilirken, sahadaki çalışmaları güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen yeni uygulamalar da paylaşıldı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen programa Başkan Besim Dutlulu’nun yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Ata Temiz, Ulaş Aydın ve Erk Kayabaş, Zabıta Dairesi Başkanı Bilgihan Hasturan ile Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün katıldı.

Program kapsamında Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere çevre dostu elektrikli bisikletler hizmete alındı. Özellikle okul önleri ile park ve bahçelerde gerçekleştirilecek denetimlerde kullanılacak bisikletlerle, ekiplerin sahadaki hareket kabiliyetinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda 10 kişilik pilot zabıta ekibi oluşturuldu.

“ZABITA, BELEDİYENİN SAHADAKİ YÜZÜDÜR”

Zabıta personelinin vatandaşla doğrudan iletişim kurduğuna dikkat çeken Başkan Dutlulu, zabıtanın belediyenin sahadaki yüzü olduğunu belirterek, “Zabıta, her belediyenin en önemli birimlerinden bir tanesidir. Sizler sahadaki yüzümüzsünüz. Vatandaşlarımızla kurduğunuz iletişim, belediyemizin nasıl algılandığı açısından çok önemli. Bu konuda güzel geri bildirimler alıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Zabıta ekiplerinin kent genelindeki etkinliklerden denetimlere kadar birçok alanda görev yaptığını ifade eden Dutlulu, “Halde, konserlerde, yürüyüşlerde ve birçok etkinlikte sizlerle beraberiz. Elimiz, ayağımızsınız. Sizlerle çalıştığım için çok mutluyum” diye konuştu.

“HERKESE EŞİT DAVRANACAĞIZ”

Zabıta hizmetlerinde eşitlik ve mevzuata uygunluğun önemine vurgu yapan Başkan Dutlulu, hiçbir vatandaşın siyasi görüşü ya da herhangi bir nedenle farklı muamele görmemesi gerektiğini söyledi.

Dutlulu, “Bu şehirdeki herkes bizim için eşittir. Biz kanunları uyguluyoruz ve kanunları eşit şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Sizlerden beklentim; herkese eşit mesafede olmanız, işinizi ve görevinizi yapmanız ve kanunlara uymanızdır” ifadelerini kullandı.

OKUL VE PARKLARDA DENETİMLER ARTACAK

Elektrikli bisikletlerle oluşturulan pilot ekibin özellikle çocukların yoğun olarak bulunduğu alanlarda görev yapacağını belirten Dutlulu, denetimlerin farklı kurumlarla iş birliği içerisinde yürütüleceğini söyledi.

Başkan Dutlulu, “Özellikle okul önlerinde ve çocuk parklarında denetimler yapacak ekiplerimiz, gerektiğinde emniyetimiz, jandarmamız ve ilgili diğer kurumlarla iş birliği içerisinde çalışacak. Çünkü toplumun sağlığı ve iyiliği için görev yapıyoruz” dedi.

Zabıta personelinin Zabıta Haftası’nı kutlayan Başkan Dutlulu, görevlerini mevzuata ve insan onuruna uygun şekilde yapan personelin her zaman yanında olduğunu belirterek tüm ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et EFEST 2026 söyleşilerle devam ediyor

Akışın sonuna geldiniz.