Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesi Benlieli Mahallesi’nde meydana gelen yangının ardından üreticinin yaralarını sarmak için harekete geçti. Yangından zarar gören besiciye Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yem desteği sağlandı.

MANİSA (İGFA) - Gördes ilçesine bağlı Benlieli Mahallesi’nde çıkan yangında bir hayvan damı ile çevresindeki saman balyaları alevlere teslim oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü ve bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Yangın sırasında damda mahsur kalan büyükbaş hayvanlar da itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak sahiplerine teslim edildi.

Yangında üreticiye ait 400 adet 25 kilogramlık saman balyası ile 30 çuval hayvan yeminin kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Yangının ardından harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla yangından etkilenen üreticiye yem desteğinde bulundu. Sağlanan destekle üreticinin yaşadığı mağduriyetin azaltılması ve hayvanların yem ihtiyacının karşılanması amaçlandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, üretimin devamlılığını sağlamak adına her koşulda üreticilerin yanında olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Gördes ilçemizin Benlieli Mahallesi’nde yaşanan yangın hepimizi derinden üzdü. Yangından etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böylesi afetlerde en önemli şey dayanışmadır. Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca yangının söndürülmesi değil, sonrasında oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için de tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız aracılığıyla üreticimize yem desteğimizi ulaştırdık. Çiftçimizin yeniden üretime devam edebilmesi için bundan sonra da ihtiyaç duyduğu her noktada yanında olmayı sürdüreceğiz.”