Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Manisa’da Gaziler Günü’nde şehitler ve gaziler anıldı

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya gelirken, şehitler ile ebediyete göç eden gaziler de rahmet ve minnetle anıldı.

Manisa’da Gaziler Günü’nde şehitler ve gaziler anıldı
Paylaş:

Manisa’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinliklerde gaziler bir araya gelirken, şehitler ile ebediyete göç eden gaziler de rahmet ve minnetle anıldı.

MANİSA (İGFA) - Manisa Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Aslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yağız Kaya, Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Mehmet Ziya Çiçek, gazi derneklerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri ve gazi derneklerinin temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Abdullah Karakaş, gaziliğin milletin bağımsızlık ve vatan sevgisinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Karakaş, şehitlerin emanetine sahip çıkmanın ve gazilerin fedakârlıklarını unutmamanın ortak sorumluluk olduğunu ifade etti.

GAZİLERLE BİRLİKTE ŞEHİTLİKLERDE DUA EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yağız Kaya’nın da katıldığı kortej yürüyüşünün ardından Garnizon ve Polis Şehitlikleri ziyaret edildi. Şehitlerin kabirleri başında dualar edilirken, mezarlara çiçek bırakıldı.

GAZİLER GÜNÜ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA BULUŞMASI

19 Eylül Gaziler Günü programları kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi tarafından Hatuniye Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Başkanvekili Yağız Kaya’nın da katıldığı programda gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlarla bir araya gelindi. Programın ardından Emekliler Parkı’nda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen hayra katılan Kaya, vatandaşlarla sohbet etti.

Manisa’da gün boyunca gerçekleştirilen programlarda şehitler rahmet ve minnetle anılırken, gazilerin vatan uğruna gösterdiği fedakârlık ve kahramanlık bir kez daha vurgulandı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.