Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Manisa Büyükşehir’in tankeri yangının köye ulaşmasını engelledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde olası afetlere karşı başlattığı uygulamalar sonuçlarını vermeye başladı. Davutlar Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangın, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yangın tankeri sayesinde kontrol altına alındı.

Manisa Büyükşehir’in tankeri yangının köye ulaşmasını engelledi
Paylaş:

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde olası afetlere karşı başlattığı uygulamalar sonuçlarını vermeye başladı. Davutlar Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu başlayan yangın, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yangın tankeri sayesinde kontrol altına alındı.

MANİSA (İGFA) - Davutlar Mahallesi’nde 16 Ağustos gecesi saat 02.30 sıralarında yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Yangını fark eden Davutlar Mahallesi Muhtarı Fatih Çalgı ve mahalle sakinleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mahalleye verilen yangın tankeri ile ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yerleşim alanlarına ulaşması önlenen yangın sonrası Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri soğutma çalışması yaptı.

Yangına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Davutlar Mahallesi Muhtarı Fatih Çalgı, yangın tankerinin önemine dikkat çekti. Çalgı, “Yangının çıkmasıyla müdahale etmemizin arasında 6-7 dakika fark var. Tankerimiz olmasaydı ve biz yangına müdahale edemeseydik, yangının köye gelme ihtimali çok yüksekti. Tankerimiz sayesinde ve duyarlı vatandaşlarımızın da yardımıyla yangını kontrol altına aldık” dedi. Mahallelerinde geçmişte ev ve araç yangınları da yaşandığını belirten Çalgı, yangın tankerinin yalnızca orman yangınlarında değil, mahallede meydana gelebilecek farklı yangınlarda da önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Çalgı, yangın tankerinin mahalleye kazandırılmasında emeği bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve AFAD ekiplerine teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da yangın tankerlerinin mahallelerdeki risklere göre planlanarak dağıtıldığını belirtti. İnal, “Haziran ayında mahalle muhtarlarımıza traktör arkası tanker dağıtmıştık. Riskli mahallelerimizi belirledik, muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda gerekli değerlendirmeleri yaptık ve tankerlerin kullanımıyla ilgili eğitimler verdik. Davutlar Mahallesi’nde bunun sonucunu aldık” diye konuştu. Davutlar’da yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına muhtarın tankerle hızlı şekilde müdahale ettiğini belirten İnal, “Muhtarımız yangının başlangıcını görmüş ve traktör arkası tankeri alarak yangına müdahale etmiş. Yangın köye doğru ilerlemeden söndürülmüş. Bu sayede evler ve hayvanlar yangından kurtarılmış oldu. İlk müdahale yapılmasaydı yangının büyüme riski çok daha yüksek olacaktı” ifadelerini kullandı.

100 TANKER DAĞITILDI, YENİ DAĞITIMLAR PLANLANIYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından iki etapta toplam 100 yangın tankeri dağıtıldığını belirten İnal, uygulamanın devam edeceğini söyledi. Özellikle itfaiye noktalarına uzak ve yangın riski yüksek mahallelere öncelik verileceğini ifade eden İnal, “Riskli mahallelerimize yangın tankerlerinin dağıtımını sürdüreceğiz. Özellikle itfaiye noktalarımıza uzak olan mahallelerimize tankerler planlanıp dağıtılacak. Bu sayede bunun gibi birçok yangının büyümeden önüne geçeceğiz” dedi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Türk lezzetleri Japon kamuoyuyla buluştu

Akışın sonuna geldiniz.