Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

KİT’lerde Kadro Bekleyişi Sürüyor Çalışanlardan Açık Çağrı

KİT ve kamu kurumlarında görev yapan taşeron personel için kadro talebi yeniden gündemde. Güvenlik-İş Ordu İl Temsilcisi Serkan Bilkay çağrı yaptı.

KİT’lerde Kadro Bekleyişi Sürüyor Çalışanlardan Açık Çağrı
Paylaş:

Kamu kurumlarında görev yapan taşeron ve kapsam dışı personelin kadro beklentisi yeniden gündeme taşındı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi Serkan Bilkay, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve çeşitli kamu kurumlarında çalışan personelin uzun süredir kadro beklediğini açıkladı. Yıllardır aynı kurumlarda benzer görevleri yerine getiren çalışanlar arasında statü ve hak farkı bulunduğunu dile getiren Bilkay, çalışma hayatında eşitliğin sağlanması gerektiğini söyledi. Açıklamada, aynı emeği veren çalışanların farklı statülerde istihdam edilmesinin sahada huzursuzluk oluşturduğu ifade edildi. Kamu hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesinde aktif rol alan personelin kalıcı çözüm beklentisinin sürdüğü aktarıldı. Kadro düzenlemesinin kapsamı dışında kalan çalışanların taleplerinin karşılanması için çağrı yapıldı.

2018 Düzenlemesi Sonrası Bekleyiş Sürüyor

Serkan Bilkay, 2018 yılında yapılan kadro düzenlemesiyle çok sayıda çalışanın kadroya geçirildiğini hatırlattı. Ancak KİT’lerde ve bazı kamu kurumlarında görev yapan personelin bu uygulamanın dışında kaldığını belirtti. Aradan geçen zamana rağmen beklentilerin karşılanmadığını dile getiren Bilkay, iş barışı açısından kalıcı adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Kadro dışında kalan çalışanların kamu hizmetlerinde aktif görev üstlenmeye devam ettiğini söyledi.

Açıklamada ekonomik şartlara da değinildi. Artan hayat pahalılığının tüm çalışanları etkilediğini belirten Bilkay, gelir dağılımındaki dengesizliğin sahada daha fazla hissedildiğini kaydetti. Kadro talebinin yalnızca ekonomik bir beklenti olmadığını ifade eden Bilkay, çalışma hayatında eşitlik ve adaletin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Yetkililere çağrıda bulunan Bilkay, aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret ve statü farklarının giderilmesini talep etti. KİT’lerde görev yapan taşeron ve kapsam dışı personelin kadro düzenlemesine dahil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Çalışanların beklentilerinin karşılanması için somut adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.