KIRANLI’DAN KRUVAZİYER GEMİSİ ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI
Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa KIRANLI, pazartesi günü Ünye’ye gelecek olan Kruvaziyer gemisi hakkında yazılı basın açıklaması yayınladı
Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa KIRANLI, pazartesi günü Ünye’ye gelecek olan Kruvaziyer gemisi hakkında yazılı basın açıklaması yayınladı.
İlk olarak kruvaziyer geminin gezi rotasına Ordu’nun da eklenmesinde emeği geçen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür eden Kıranlı açıklamasında şunları ifade etti;
Siz değerli basınımızdan edindiğimiz bilgilere göre Daha önce Rusya’nın Soçi kentinden başlayıp Trabzon, Sinop, İstanbul ve Bozcaada’yı kapsayan rotada gezi gerçekleştiren Astoria Grande adlı kruvaziyer geminin sahibi olan holding yöneticileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren ve gezi rotasına Ordu’nun da eklenmesini sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler e TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Ünye limanı için çok çok konuşmalar, tartışmalar ve projeler üretildi. Ünye limanı takibimiz altındadır. Son iki yıldır hızlı bir çalışma ile Karadeniz’in en önemli ticaret ve turizm merkezi olmak amacıyla hızlı bir atılım sergileyen Ordu ilimizde heyecan yaşıyoruz.
Ünye Limanı Kruvaziyer Turizmine Ev Sahipliği Yapacak
Eylül ayında Ünye Limanı vasıtasıyla Rusya ile Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte uluslararası deniz taşımacılığına başlanılmasının ardından bu kez dünya deniz turizminin en önemli alanlarından biri olan Kruvaziyer turizmine ev sahipliği yapacak.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız bakanımız sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çalışmaları ile rıhtım sayısı arttırılan Ordu limanımız ile derinliği arttırılarak yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişli hale getirilerek büyütülen Ünye Limanımız kısa sürede yolcu terminali yapılarak yılda 40 civarında kruvaziyer gemisi ağırlamaya hazırlanıyor.
İlk kruvaziyer gemisi 19 Aralık Pazartesi günü sabah saat 09.00’da limana yanaşacağını duymaktayız, bu duyum heyecan vericidir. Ünye limanındaki altyapı çalışmaları ile beraberinde Liman girişi ve gezilecek lokasyon çevre hazırlığı yapılmalıdır. Birkaç gün kalan sürede bu çalışmaları göremeyince acaba diyorum ofsayta mı düşüyoruz. Evet her şeye rağmen umutluyuz. İnşallah yanılmayız.
Sahada Bilgi Eksikliği Var
Bu hem turizm hem ekonomimiz hem de kültürümüz açısından çok önemlidir. Bu çok önemli konuda ilk karşılama ve misafirlerin ilk izlenimleri çok çok önemlidir. Böylesine önemli bir gelişme için üst düzey yöneticiler, oda başkanları ile yapılan toplantılar katkı sunacaktır. Amma esas olan cadde ve sokaklarımız, alt yapı ve esnaflarımızdır. Her zaman olduğu gibi sahada bilgi eksikliği vardır. 19 Aralıkta geleceğini öğrendiğimiz kruvaziyer gemisi ile ilgili sokağın haberdar olması gerekir.
Bu ilk ve büyük bir adım için hepimize görev düşüyor. Bu ziyaretten memnun ayrılacak turistler inşallah mart nisan ayında gelecek olan 40 kruvaziyer gemiye de tercih nedeni olacaktır.
Doğduğu, doyduğu memleketin kalkınması ve birlikte yaşadığı toplumun geleceği için çalışmak gayret göstermek, medeni insan olmanın bir göstergesidir. Ünye’miz bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu ilk ide alnının akıyla üstesinden gelerek başaracağımıza inanıyorum.”
YORUMLAR
