Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Kayseri Kocasinan'da 60 bin fideli tarımsal üretim

Kocasinan Belediyesi’nin 2023 yılında şehrin merkezinde hayata geçirdiği, kadınların emek verdiği üretim alanında 80’den fazla çeşitte yaklaşık 60 bin fide toprakla buluştu.

Kayseri Kocasinan'da 60 bin fideli tarımsal üretim
Paylaş:

Kocasinan Belediyesi’nin 2023 yılında şehrin merkezinde hayata geçirdiği, kadınların emek verdiği üretim alanında 80’den fazla çeşitte yaklaşık 60 bin fide toprakla buluştu.

KAYSERİ (İGFA) - Kadın Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelerek seraları ve üretim alanlarını inceleyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sağlıklı üretim, yerel tohum ve kadın emeğini merkeze alan projenin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Kocasinan Belediyesi tarafından şehrin merkezinde hayata geçirilen tarım projesi kapsamında, 80’den fazla çeşitte yaklaşık 60 bin sebze fidesinin ekimi gerçekleştirildi. Kadınların üretimden satışa kadar aktif rol aldığı proje kapsamında yürütülen çalışmalar, yerel tohumun korunması, doğal üretimin yaygınlaştırılması ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi açısından örnek gösteriliyor.

Şeker Mahallesi’nde, Bekir Yıldız Bulvarı ile Şehir Hastanesi kavşağı yanında bulunan üretim alanını ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, üretim sahasında incelemelerde bulunarak kooperatif üyeleriyle bir araya geldi.

Şehrin merkezinde tarımsal üretim gerçekleştirerek Türkiye’ye örnek bir modeli hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, kadın emeğinin üretime dönüştüğü bu yapının önemine dikkat çekerek, “Hasat zamanı geldiğinde burada yetiştirilen ürünler vatandaşlarımızla buluşacak. Şu anda içinde bulunduğumuz alanda 57 farklı domates çeşidi bulunuyor. Sarıdan siyaha, turuncudan alacalı çeşitlere kadar Kayseri’de bulunması zor olan çok sayıda çeşidi burada bir araya getirdik. Domatesin yanı sıra biber, baklagiller, bezelye, fasulye, çilek, yeşillikler, mısır, karnabahar ve brokoli gibi çok sayıda ürün yetiştiriliyor. Tüm ürünler kimyasal kullanılmadan ve yerel üretim anlayışıyla yetiştiriliyor. Buradaki temel yaklaşımımız, insan sağlığını önceleyen üretim modeli oluşturmak” ifadelerine yer verdi.

Bölgeye kazandırılan serayı da inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, bazı ürünlerin hasat olgunluğuna ulaştığını belirterek üreticilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et KAYSO'dan 11 Kayseri firmasına özel kutlama

Akışın sonuna geldiniz.