Muammer Erol, Karşıyaka Ortaokulu’na Şehit Bilgin Çelenk’in adının verilmesi ve okul bünyesinde oluşturulan Şehit Köşesi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Törene Vali Erol’un yanı sıra İsmail Hakkı Ertaş, Sadi Akman, Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ahmet Erkuvum, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz, şehidin ailesi ve yakınları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Şehidin Özgeçmişi Okundu
Program, Bilgin Çelenk’in özgeçmişinin okunmasıyla başladı.
15 Mayıs 1973 tarihinde Ordu’nun Gölköy ilçesi Damarlı Mahallesi’nde dünyaya gelen Çelenk, 1993 yılında vatani görevini yapmak üzere acemi birliğini Isparta’daki Dağ Komando Tugay Komutanlığında tamamladı. Ardından Ağrı / Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanlığı emrine atanarak görevine başladı.
İzin sırası gelmesi üzerine ailesini ziyaret etmek için hazırlık yapan Çelenk, birlikten ayrılacağı sırada silah arkadaşlarının pusuya düşürüldüğünü öğrendi. İznini iptal ederek çatışma bölgesine giden Çelenk, Ağrı Dağı bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 11 Mart 1994 tarihinde şehit düştü.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti Gerçekleştirildi
Özgeçmişin okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Burhan Al tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Aileden Duygusal Konuşma
Şehidin kardeşi Uğur Çelenk yaptığı konuşmada, şehit adının okulda yaşatılmasının aileleri için büyük bir gurur ve anlam taşıdığını belirterek, şunları söyledi:
“Bugün burada, aziz şehidimizin adının okulumuza verilmesi bizim için hem büyük bir gurur hem de derin bir duygudur. Bir insanın adı bir okulda yaşadıkça hatırası da yaşamaya devam eder. Burada okuyacak her öğrenci, her ders zili ve her başarı; şehidimizin adını yaşatacaktır. Bu düşünce bize hem teselli hem de büyük bir onur veriyor.”
Kurdele Kesimi Yapıldı
Program, Karşıyaka Ortaokulu’na şehidin adının verilmesi ve oluşturulan Şehit Köşesi’nin açılışı için düzenlenen kurdele kesimiyle sona erdi. Kurdele; Vali Muammer Erol, protokol üyeleri ve şehidin ailesi tarafından kesildi.
