1 Eylül’de denizlerde av sezonunun açılmasıyla birlikte Karadeniz'de balıkçı tekneleri ağlarını hamsiyle doldurdu. Bu sezonun başında yaşanan hamsi bolluğu, tezgâhlara da yansıdı. Birçok bölgede hamsinin kilosu 25 liraya kadar düştü. Uygun fiyatlar hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.
Karadenizli balıkçılar, bu yıl denizden beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, özellikle hamsi avında verimin çok iyi olduğunu söyledi. Tezgâhlarını ucuz ve taze hamsiyle süsleyen esnaf, “Bu bolluk devam ederse fiyatlar daha da istikrarlı şekilde düşer. Hem biz kazanırız hem vatandaş balık yer” ifadelerini kullandı.
Yüksek fiyatlar nedeniyle balığı sofralarına koyamayan vatandaşlar ise hamsinin 25 liraya kadar düşmesini sevinçle karşıladı. Tezgâhlardan torbalar dolusu hamsi alan vatandaşlar, "Aylar sonra evimize gönül rahatlığıyla balık alıp götürebildik" dedi.
Balıkçılar, av sezonunun verimli geçmesi durumunda fiyatların bu seviyelerde kalabileceğini belirtiyor. Özellikle hava koşullarının elverişli olması halinde hem çeşitlilik artacak hem de balık fiyatları tüketici dostu olmaya devam edecek.
