İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Düşmanımı Tanıyorum, Önlemimi Alıyorum” Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Eğitim ve Kontrol Projesi’nin protokolü imzalandı. Protokol, Valilik Makamı’nda Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirilen törenle hayata geçirildi.
Protokol imza törenine; İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erhan Aydın ile özel sektör temsilcileri katıldı.
Kamu, STK ve Özel Sektör İş Birliği
Kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör iş birliğinde uygulanacak proje kapsamında, kahverengi kokarca zararlısının yoğun olarak görüldüğü Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe, Gülyalı ve Ulubey ilçelerine bağlı 341 mahallede eğitim ve yayım faaliyetleri yürütülmesi hedefleniyor.
“Mücadele Doğru Zaman ve Doğru Yöntemle Yapılmalı”
İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, fındık tarımında sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla kahverengi kokarca zararlısına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem planı doğrultusunda mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. Ay, başta entegre mücadele olmak üzere tüm yöntemlerin Bakanlık gözetiminde uygulandığını vurguladı.
2026 yılında kullanılmak üzere entegre mücadele kapsamında birçok ürünün Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarıyla temin edilerek kullanıma sunulduğunu belirten Ay, en önemli hususun mücadelenin doğru zaman ve doğru yöntemlerle yapılması olduğunun altını çizdi.
