Altınordu ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Günay Kılıç, 20 yıl önce bir yakının kaybetmesi üzerine geçirdiği rahatsızlık sonucu felç kaldı. Sağ tarafını kullanamayan Günay Kılıç, hastalığın ilk zamanlarında bulunduğu duruma alışmakta zorluk yaşadı. Bu durumu kabullenmeyen Kılıç, daha sonraları evinde el işi yapmaya başladı. Tek eliyle yapmasına rağmen kendini geliştiren Kılıç, bu ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlamak istedi.

EL EMEĞİ ÇARŞISI SATIŞLARINI KATLADI

Kılıç için el emeği ürünler konusundaki dönüm noktalarından biri Ordu Büyükşehir Belediyesinin El Emeği Çarşısı ile tanışması oldu. Kadınların el emeği ürünlerini herhangi bir ücret almadan satış yapmasını sağlayan ve pazar sorununu ortadan kaldıran Büyükşehir Belediyesinin El Emeği Çarşısı’na başvuran Kılıç, burada işlediği ürünleri satmaya başladı. Büyükşehrin Altınordu’daki El Emeği Çarşısı ile satışları artan Kılıç, hem ev ekonomisine hem de çocuklarının eğitimine destek oldu.

KILIÇ: “YAPAMAM EDEMEM DEMEDİM, BEN YAPARIM DEDİM VE YAPTIM”

Hastalık ve el işine başlama süreçlerini anlatan Günay Kılıç, ilk zamanlarda durumu kabullenmekte zorlandığını söyledi. El işi ürünleri ile hayata tutunduğunu ve El Emeği Çarşısında da satışlarının artması ile ailesine desteğinin çoğaldığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

“20 yıl önce felç geçirdim ve o günden bu yana sağ tarafımı kullanamıyorum. Bu durum beni çok üzdü. İlk zamanlar hiçbir şey yapmak istemedim. Ailem ve komşularımın beni motive etmesi ile el işi yapmaya başladım. Yaptığım ürünleri de arkadaşlarım benden almaya başladı. Daha sonra yaptığım işleri daha da çok satabilirim diye düşünürken Ordu Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz hizmet veren El Emeği Çarşısı olduğunu öğrendim ve gelip başvurdum. Bunun üzerine El Emeği Çarşısında satış yapmaya başladım. Burada satış yaptıkça kazancım da müşterilerimde arttı. Tam bir aile ortamı. Bize bu imkânı sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben ‘yapamam edemem’ demedim. ‘Ben yaparım’ dedim ve yaptım