İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, Ünye’ye kazandırılması planlanan yeni fakülte binasının Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi olması için çağrıda bulundu. Uzun süredir bu fikri savunduklarını belirten Titiz, gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
"Ünye İçin Önemli Bir Adım"
Fatih Titiz, Ordu Üniversitesi ile Ünye Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÜNKED) arasında imzalanan protokolle Ünye’ye yeni bir fakülte binasının kazandırılacağını belirtti. Fakültenin hangi bölüm olacağı henüz netleşmese de, bu adımın ilçenin eğitim, sosyal ve ekonomik yapısına büyük katkı sunacağını vurguladı.
"Mimarlık Fakültesi İçin Birlikte Hareket Edelim"
Titiz, Ünye’nin tarihi mimarisi ve kültürel dokusuyla Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’ni hak ettiğini belirterek, şu çağrıyı yaptı:
"Şimdi iş siyasilere ve sivil toplum kuruluşlarına (STK) düşüyor! Fakültenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olması için hep birlikte hareket etmeliyiz. Ünye, mimari mirasıyla öne çıkan bir ilçe ve böyle bir fakülte burada çok anlamlı olur."
"Diğer İlçelere de Yayılmasını Destekleyeceğiz"
Ünye’ye kazandırılacak fakültenin önemli bir adım olduğunu belirten Titiz, üniversitenin Ordu’nun diğer ilçelerine de yayılması gerektiğini savundu.
"Gençlerimize daha fazla eğitim fırsatı sunulması için bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ünye’mize hayırlı olsun." dedi.