Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Ordu

İşsizlere 10 Aya Kadar Devlet Desteği

İŞKUR, 2026 yılıyla birlikte işsizlik ödeneğinde güncellemeye gitti. Yeni düzenleme kapsamında gerekli şartları sağlayan sigortalı çalışanlara 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı ödenecek. İşsizlik ödeneği tutarları ise 12 bin 212 lira ile 26 bin 424 lira arasında değişecek.

İşsizlere 10 Aya Kadar Devlet Desteği
Paylaş:

İşsizlere 10 Aya Kadar Devlet Desteği

İŞKUR, 2026 yılıyla birlikte işsizlik ödeneğinde güncellemeye gitti. Yeni düzenleme kapsamında gerekli şartları sağlayan sigortalı çalışanlara 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı ödenecek. İşsizlik ödeneği tutarları ise 12 bin 212 lira ile 26 bin 424 lira arasında değişecek.

İŞKUR tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, işsizlik maaşından yararlanabilmek için çalışanın kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalması gerekiyor. Bunun yanı sıra, işten ayrılmadan önceki son 120 gün boyunca sigortalı olarak çalışılmış olması ve son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olması şartı aranıyor.

İşten ayrılan sigortalıların, işsizlik maaşı alabilmek için 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurunun gecikmesi halinde, gecikilen süre toplam ödeme süresinden düşülüyor.

İşsizlik maaşı, sigortalının son dört aylık ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı üzerinden hesaplanıyor. Ancak ödenecek tutar, brüt asgari ücretin yüzde 80’ini aşamıyor. 2026 yılı için brüt asgari ücretin 33 bin 30 lira olarak belirlenmesiyle birlikte, işsizlik maaşının üst sınırı 26 bin 424 liraya yükseldi.

Ödemeler her ayın sonunda PTT şubeleri aracılığıyla ya da hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılıyor. İşsizlik maaşı alan vatandaşlar bu süreçte genel sağlık sigortasından yararlanırken, aynı zamanda İŞKUR’un iş bulma ve meslek edindirme hizmetlerinden de faydalanabiliyor.

Ödeme süresi, son üç yılda yatırılan prim gün sayısına göre belirleniyor. Buna göre; 600 gün prim ödeyenler 6 ay, 900 gün prim ödeyenler 8 ay, 1080 gün ve üzeri prim ödeyenler ise 10 ay işsizlik maaşı alma hakkı kazanıyor.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ordu Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.