İspanyol Şef Ünye'de
Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen ve Ünye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülmekte olan Tourism4Future: Avrupa'da Mesleki Deneyim adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projesi Uzman Daveti Faaliyeti 11-16 Ocak 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan ve projenin de ev sahibi ortağı olan Hotel Bernat II aşçıbaşı (Executive Chef) Quim Oliu Frigole proje kapsamında İspanyol mutfağı eğitimi vermek üzere Türkiye'ye geldi.
Turizm sektöründe 40 yılı aşkın tecrübesi olan Quim Oliu, Okulun öğrenci ve öğretmenlerine 4 gün boyunca İspanyol mutfağı eğitimi verdi. Faaliyetin son gününde Okulda öğrencilerin katıldığı İspanyol ve Türk Mutfağı Modern Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmada İspanyol şef ile birlikte yardımcısı Aithot Beltran, Ramada Otel Genel Müdürü Zafer Arslantürk, Atik Otel Genel Müdürü Soner Baycan ile Okul Yiyecek İçecek Hizmetleri alan Şefi Rıza Çelik jüri üyesi olarak görev yaptı.
Yarışma sonunda ilk üç dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeler verildi. Eğitimlere katılan öğretmen ve öğrencilere katılım belgelerinin de verildiği törende ayrıca misafir şeflere plaket ve hediye takdim edildi.
Okulun Teknik Müdür Yardımcısı ve Erasmus koordinatörü Mehmet Güngör CAN, Tourism4Future: Avrupa'da Mesleki Deneyim adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projesinin Türkiye genelinde 900 proje arasından seçilen 87 projeden birisi olarak ilçemizde yürütüldüğünü, proje kapsamında öğrencilerin Mart ayında Hırvatistan'da uluslararası yemek yarışmasına da katılacaklarını ifade etti. Can açıklamasında öğrencilerin Haziran-Eylül ayları arasında Barselona'da 90 gün boyunca staj yapacaklarını da söyledi.
Okul Müdürü Hasan AYDIN ise yaptığı açıklamada "Okulumuz 10 yılı aşkın süredir Erasmus projeleri ile öğrencilerine uluslararası tecrübeler kazandırıyor. Öğrencilerimizin mesleki olarak gelişmeleri, farklı kültürleri tanımaları, özgüven kazanmaları için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Erasmus projemiz ile ilk kez yurt dışından misafir ağırlama imkanımız oldu. Böylece daha çok öğrencimiz misafirlerimize çalışma fırsatı buldu. Bu faaliyet için binlerce kilometre öteden bizi ziyarete gelen şefimize, yarışmamızda bizi yalnız bırakmayan turizm yöneticilerine ve yapılan çalışmalarda emeği olan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi
