Pegasus Airlines, yaz sezonu öncesi Ordu ve Giresunlu gurbetçileri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Ordu-Giresun Havalimanı ile Düsseldorf arasında gerçekleştirilecek direkt uçuşların yeniden başlayacağı duyuruldu. Avrupa’da yaşayan Karadenizliler için önemli bir ulaşım kolaylığı sağlayacak seferlerin 4 Nisan itibarıyla başlayacağı bildirildi. Yaz sezonunu kapsayan uçuşların Ekim ayı sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

Pegasus’un başlatacağı direkt uçuşlarla Avrupa ile Karadeniz arasında yeniden hava köprüsü kurulacak. Gurbetçiler ve yaz tatili planı yapan vatandaşlar için konforlu ve aktarmasız ulaşım imkânı sağlanacak.

Haftalık Uçuş Takvimi Açıklandı

Pegasus seferleri Düsseldorf’tan pazar akşamları kalkacak, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan ise pazartesi sabahları dönüş yapılacak şekilde planlandı.

Ayrıca SunExpress de aynı hat üzerinde haftada bir gün karşılıklı sefer düzenleyerek ulaşım ağını destekleyecek.

Yeni uçuş takviminin özellikle yaz döneminde yoğun talep görmesi bekleniyor.