Sarıkaraman, il olma mücadelesinden geri adım atmadıklarını belirterek, özellikle Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ile birlikte her platformda Ünye’nin il olması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
“Önce platformumuzu kurduk. Ankara nezdinde, milletvekilleri nezdinde görüşmelerimizi yaptık. Başlangıçta bazıları bunu seçim stratejisi gibi gördü. Ancak biz bu çalışmayı, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği ‘100 il’1000'ilçe projesi kapsamında değerlendirdik. Nitekim listelerde Ünye’nin adının geçtiğini de görüyoruz.”
Ünye’nin il olma potansiyeline sahip güçlü bir ilçe olduğunu vurgulayan Sarıkaraman, benzer talepte bulunan diğer ilçelerle de temas kurduklarını söyledi:
“Bizim gibi il olmak isteyen ilçeleri ziyaret ediyor, onlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Herkes kendi derdini anlatıyor, ortak sorunlar konuşuluyor. Ancak şunun altını çizmek isterim: İl olma sevdasından asla vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadelenin sonuna kadar arkasındayız.”
Programda Ordu’da yapılan oda toplantısına da değinen Sarıkaraman, bazı çevrelerden gelen “Ünye küçük bir il olur, neye yarar?” şeklindeki eleştirilere de cevap verdi:
“Ünye, yüzyıllar boyunca sancak olmuş, köklü bir geçmişe sahip büyük bir ilçedir. İl olması sadece Ünye için değil, Ordu için de hayırlı olacaktır.”
Sarıkaraman, Ordu’nun yüzölçümünün genişliği nedeniyle kamu hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşandığını belirterek, bunun sahadaki yansımalarına dikkat çekti:
“Örneğin bir denetime çıkıldığında Memur Ordu'dan Ünye’ye gelene kadar saatler geçiyor. Kırsal bölgelere gidip sadece çay içip geri dönülüyor. Çünkü coğrafya çok geniş, kontrol alanı çok büyük. Bu durum hizmetlerin etkin yapılmasını zorlaştırıyor. Bu yükün hafiflemesi için Ünye’nin il olması gerektiğini düşünüyoruz.”
Son olarak milletvekilleriyle de görüşmeler yaptıklarını aktaran Sarıkaraman, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti:
“Sayın milletvekillerimize talebimizi ilettik. Onlar da bu konunun takipçisi olacaklarını söylediler. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Ünye il olacak. Kimse merak etmesin, biz bu işin peşini bırakmayacağız.”
