Güdek: “Zamla Alakalı Bir Durum Yok”
Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, piyasadaki dengelerin artmasıyla beraber ekmek fiyatlarıyla ilgili zam iddialarına açıklık getirdi
Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, piyasadaki dengelerin artmasıyla beraber ekmek fiyatlarıyla ilgili zam iddialarına açıklık getirdi.
Uzun süredir ekmek fiyatlarına yeni bir zam söylentisinin yanlış olduğunu dile getiren Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, esnaflardan böyle bir zam talebinin olmadığını söyleyerek vatandaşların rahat olmasını istedi. Özellikle Karadeniz Bölgesinde buğday krizinin aşılmasıyla beraber un fiyatlarının dengeli hareket ettiğini söyleyen Güdek, tam bir zam gelecek söylentisinin yanlış olduğunu ifade etti.
“Zamla Alakalı Bir Durum Yok”
Ekmeğe zam ile alakalı bir durum olmadığını söyleyen Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, “Ukrayna- Rusya savaşında Türkiye uzun süre bir buğday krizi yaşadı. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Karadeniz’de açılan tahıl koridoru vasıtasıyla dünya çağında fiyatlarda bir gerileme oldu. Ancak fırıncı esnafımızı bu sefer zorlayan kabuk ve enerji kısmı ortaya çıkmaya başladı. Şu an ekmeğe zamla alakalı bir esnafımızın talebi yok. Biliyorsunuz ki kimse zam olmasını asla istemez. Ama ufukta da bir zam beklentisi de yok. Ama Türkiye’nin şartlarında bilhassa dünyada yarının ne olacağını bilemediğimiz için tam kesin bir şey söylememiz mümkün değildir” dedi.
“Verilen Krediler Esnafımıza Yarayacak”
Esnaflara yönelik verilen destek kredilerinin rahatlatacağını söyleyen Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, “En son Cumhurbaşkanımızın televizyonlarda Esnaf ve Kefalet Kooperatifiyle alakalı kredi açıklamasını hepimiz duyduk. Bu açıklamayı biz TESK üst kurulumuzun 29 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanımızdan talep etmişti. Orada zaten işaretleri belliydi. Bendevi başkanımız 150 bin liranın altında 350 bin liranın 500 bin liraya çıkması, ayrıca iş yeri edinme kredilerinin de Esnaf ve Kefalet aracılığıyla verilen kredilerin 1 milyondan 1,5 milyona çıkmasıyla alakalıydı. Bu toplantıda Ticaret Bakanımız vardı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu kredilerin üst limiti 500 bin liraya, iş yeri edinme kredileri 1,5 milyona çıkmış durumdadır. Bizde Esnaf Kefalet Odamıza yönlendiriyoruz. Bizde zor günlerde esnaf için nefes kredisi olarak görüyorum ben” diye konuştu.
https://youtu.be/jql65SWID-I
YORUMLAR
