GÖZ ALTLARINDA YAŞANAN MORLUK VE TORBALANMAYA SON
Medikal Estetik Hekimi Dr
Medikal Estetik Hekimi Dr. Muhammet Enes Taşkın insanlardaki göz çevresinde oluşan morluk, torbalanma ve kırışıklık konuları hakkında bilgiler verdi.
Göz altı ve çevresinin kişinin en önemli yerlerinden biri olduğunu ve göz çevresi problemlerinin kişiyi olduğundan yaşlı, yorgun gösterdiğini belirten Dr. Taşkın, bu problemlerin sebebinin uyku bozuklukları, alkol, sigara ve genetik faktörler olabileceğini ifade etti.
Göz altı ışık dolgusu ile bu problemlerin çözülebileceğini söyleyen Dr. Muhammet Enes Taşkın konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Göz Çevresi Problemleri Kişiyi Olduğundan Yaşlı ve Yorgun Gösterir
“Göz altı ve çevresi kişinin genel görünümünde en önemli yerlerden biridir. Göz çevresi problemleri kişiyi olduğundan yaşlı, yorgun gösterir. Uyku bozuklukları, alkol, sigara, genetik faktörler, göz altındaki problemlerin başlıca sebepleridir.
Problemlerin Çözümü Gözaltı Işık Dolgusunda
Hastaların genelde göz altındaki morluk, torbalanma ve kırışıklık şikayetleri olur. İlk muayene sonrası hastamızın göz altında hacim kaybı ve buna bağlı olarak morarma, renk tonunda koyulaşma varsa dolgu ile kaybolan hacmin yerine koyulması gerektiğine karar verilir. Günümüzde bu problemler için hyaluronik asit dolgulardan faydalanmaktayız. Gözaltı ışık dolgusu diye isimlendirilen bu dolgular hacim kaybını ortadan kaldırarak morluk ve deri sarkmasını giderir.
Dolgu Titizlikle Yapılmalıdır
Göz altı hassas bir bölgedir. Titizlikle çalışılması gereken bu bölgede kullanılan dolgu kalitesi dolgunun kıvamı ve yoğunluğu çok önemlidir. Yapılan işlemlerde mutlaka özel uçlu enjektörler kullanmak gerekir. Dolgu işlemi olabildiğince düşük hacimle tamamlamalıdır aksi takdirde hacim kaybını yerine koyarken olası bir hacim fazlalığı istenmeyen torbalanma ve şişmelere; gözaltında tomurcuklu bir görüntüye yol açabilir.
20 ile 30 Dakika Arasında İşlem Tamamlanıyor
Göz altı dolgusu işlem süresi toplam 20 -30 dakikadır. İstenilen etkinin %50-60’ını hemen işlem sonrasında görebilmekteyiz. İşlem sonrası 5-6 gün bir miktar ödem olabiliyor. Ödemler indikten sonra 10-15. Gün arası mutlaka bir kontrol seansı yapıp 2. Kez hastayı görmek gereklidir, müdahaleleri yapmak mükemmel sonuca ulaşmak için olmazsa olmazlarımızdandır. Göz altı ışık dolgusu düşünen hastalarımızın mutlaka bu konuda tecrübeli bir hekime danışmaları gerekir. Her hasta bu işlem için uygun olmadığından hekimin tedavi için belirlediği plana uyulmasını tavsiye ediyorum.”
YORUMLAR
