Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gölköy ilçesine bağlı Damarlı Mahallesi’nde başlattığı kapsamlı içme suyu altyapı çalışmasıyla bölgenin uzun yıllardır yaşadığı su sıkıntısını ortadan kaldırıyor.
700 nüfusa sahip mahallede, toplam uzunluğu 1.600 metre olan modern içme suyu hattı kuruluyor. OSKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda ilk etapta 600 metrelik bölüm tamamlanırken, geri kalan kısım için yoğun bir mesai harcanıyor.
Eskimiş Hatlar Yerini Yeni Sisteme Bırakıyor
Sık sık arızalanan ve ömrünü tamamlayan mevcut hatların yerine kurulan yeni sistemle, mahalle sakinleri uzun yıllar sorunsuz bir içme suyu altyapısına kavuşacak. Çalışmalar kapsamında kullanılan yüksek dayanımlı borular, hem su kaybını önleyecek hem de arızaları en aza indirecek.
6,5 Yılda Gölköy’e Büyük Su Yatırımı
Ordu Büyükşehir Belediyesi, son 6,5 yılda Gölköy genelinde içme suyu ve kanalizasyon altyapısına büyük yatırımlar yaptı. Bu süreçte ilçeye 54 bin 249 metre içme suyu hattı, 7 bin 469 metre kanalizasyon hattı, 4 içme suyu deposu, 5 su alma yapısı ve 7 gölet kazandırıldı.
Yetkililer, Damarlı Mahallesi’ndeki çalışmaların kısa sürede tamamlanarak vatandaşların modern ve kesintisiz içme suyuna kavuşacağını belirtti.
