Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, hükümetin genel af konusunu şu an için gündemlerinde tutmadığını belirtti. Ancak, infaz düzenlemeleriyle cezaevlerinden tahliyelerin mümkün olabileceği, adeta örtülü bir genel af etkisi yaratabileceği vurgulandı.

Adalet Bakanı ve AK Parti Grup Başkanı'nın Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi’ne dair yaptığı açıklamada, toplum huzurunu bozan suçlarla ilgili cezaların alt ve üst sınırlarında düzenlemeler yapılacağını ifade etti. Ancak, bu pakette af veya denetimli serbestlik süresinin uzatılmasıyla ilgili bir madde bulunmadığının altını çizdi. Bakan Tunç, yeni yargı paketinde ceza adalet sistemiyle ilgili önemli düzenlemelerin yapılacağını belirtse de, bu düzenlemelerin ceza indirimi veya af içermediğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise genel af beklentileri hakkında yaptığı açıklamada, hükümetin şu anda genel af konusunu gündemlerinde tutmadığını söyledi. Güler, mevcut ceza infaz düzenlemelerinin hasta ve bakıma muhtaç mahkumlar için zaten belirli imkanlar sağladığını ifade ederek, suç ayrımı yaparak genel bir af uygulamanın doğru olmayacağına dikkat çekti. Güler, ceza adalet sistemi içinde herkesin eşit şekilde infazını tamamlaması gerektiğini belirtti.

Genel af konusunun şu an için hükümetin gündeminde olmadığı belirtilse de, infaz düzenlemeleriyle cezaevlerinden tahliye olacak mahkûmlar için bir çözüm yolu bulunabilir. Mahkûmlar ve yakınları ise 10. Yargı Paketi’nin içeriğini merakla bekliyor.