2025/2026 fındık sezonu kapsamında FİSKOBİRLİK Ünye Şubesi, 11 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla fındık alımına başlayacak. Kurum, üreticiden gelen tüm ürünleri peşin ödeme yöntemiyle alacağını duyurdu.
Alım politikası kapsamında, üreticinin kapıdan geri çevrilmeyeceği, getirilen ürünlerin kalite sınıflandırması yapılarak satın alınacağı belirtildi. Özellikle çürük fındıklar da belirli standartlara göre alınacak ve üretici mağdur edilmeyecek.
Bu yıl fındık rekoltesinde bölgesel dengesizlikler yaşanırken, birçok bölgede ürün azlığı dikkat çekiyor. Yetkililer, piyasanın henüz tam olarak oturmadığını ve serbest piyasada fiyatların yüksek seyredeceğini öngörüyor.
FİSKOBİRLİK yetkilileri, üreticilerin ürünlerini getirmeleri halinde ödemelerin aynı gün veya en geç hafta içinde yapılacağını ifade etti. Ünye’de alımların hızlı ve düzenli bir şekilde sürdürüleceği, üreticiye kolaylık sağlanacağı vurgulandı.
