Günler, haftalar, aylar birbirini kovaladı ve yine bir fındık hasat zamanı geldi çattı. Üretici kısa bir sonra daldan tutacak ancak taban fiyat hâlâ belli değil. Ziraat Odaları üretici bahçeye girmeden TMO alım fiyatının en az 100 TL olacak şekilde açıklanmasını istiyor.

ÜRETİCİ DALDAN TUTMADAN FİYAT AÇIKLANMALI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, üreticinin heyecan içinde taban fiyatı beklediğini ifade ederek,  
“Son yıllarda olduğu üreticimiz bahçeye girmeden fiyat açıklaması yapılmalı ki mağduriyet yaşanmasın. O fiyat da en az 100 TL olmalı. “
dedi.  

FINDIKTA FIRSATÇILARA FIRSAT VERİLMEMELİ

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ise,  
“Fındıkta bir takım oyunların önüne geçilmesi için ya da fırsatçılara fırsat verilmemesi için taban fiyatın ve TMO alam tarihinin hasat başlamadan açıklanması büyük önem taşıyor. Biz bu yıl en az 100 TL fiyat bekliyoruz. Girdilerdeki artış ortada ve herkes tarafından biliniyor.”
diye konuştu.  

HASATTAN ÖNCE VE EN AZ 100 TL OLMALI

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da,  
“Son iki yıldır fındık taban alım fiyatı sezon öncesinde açıklanıyor. Bunun faydası da herkesçe görülüyor. Bu artık bir teamül ve gelenek halini aldı bozulmaması gerekiyor. Fiyatın hasattan önce ve kesinlikle 100 TL’nin altında olmayacak şekilde açıklanmasını istiyoruz.”