Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Gündem

Fındıkta Asıl Yükseliş Ekim’de Başlıyor

Fındık üreticisi aylardır diken üstünde 

Fındıkta Asıl Yükseliş Ekim’de Başlıyor
Paylaş:

Üreticinin, tüccarın, ihracatçının ve tüketicinin gözleri bir noktada birleşiyor: Fiyat.
Ağustos’ta 200 TL’den açılan perde, Eylül’de 300 TL’ye çıktı. Şimdi ise hedef çok daha yüksek: C kalitede 500 TL 

“Bu olur mu?” diye soranlara yanıt, piyasanın kendisinden geliyor. Çünkü sahada yangın var. Rekolte tartışmaları sürüp giderken, aslında asıl mesele talep ve arzın nasıl dengeleneceği. Fındık, sadece Karadeniz için değil, dünya çikolata devleri için de vazgeçilmez bir ürün.

Üretici umutlu ama temkinli. Çünkü daha önce de fiyat beklentileri oluşmuş, ancak çeşitli müdahalelerle bu beklentiler boşa çıkmıştı. Yine de bu kez tablo farklı görünüyor. Hem kur hareketleri hem de ihracat talebi, fındığı bambaşka bir seviyeye taşıyor.

Şunu açıkça söylemek lazım:
 Ekim’de başlayacak taleple birlikte fındık karaborsaya düşerse şaşırrmayın  

—
Cihan Çakır / Gazeteci-Yazar

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Gündem Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.