FINDIK FİYATINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR
Arzanoğlu Tarım işletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu Ünye’nin tek televizyonu olan A 52 TV mikrofonlarına bu hafta seyreden fındık fiyatını ve fındığın ileri haftalarda ki durumunu değerlendirdi
Arzanoğlu Tarım işletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu Ünye’nin tek televizyonu olan A 52 TV mikrofonlarına bu hafta seyreden fındık fiyatını ve fındığın ileri haftalarda ki durumunu değerlendirdi.
Fındığın rekolte ile bağlantılı olduğunu belirten Arzanoğlu Elinde Fındık Tutan Üreticilere ise önerilerde bulundu.
Arzanoğlu şu demeçlere yer verdi;
“Tarımda Kriter Rekoltenin Ne Kadar Olduğu”
“Bugün 9 aralık Cuma fındık fiyatımız 50 liradan ele para geçiyor. Geçen haftalarda 45 lira fiyatında seyrediyordu. Noel etkisiyle kuruyemiş tüketimi fındık fiyatına etki ediyor. Bölgemizde de fındık fiyatı konusu hep gündemde vatandaşımızın sık sık bize bu soruları soruyor. İnşallah bu adımlarla fındık kendini yavaş yavaş toplayacaktır. Tarım ürünlerinde kriter rekoltenin ne kadar olduğu ile alakalı. Şubat ve Martta fındık ağacının uyuduğu söylenir.
Bu süreçten sonra fındık canlanmaya başlar . Fındık mahsülü rekoltenin yedi yüz ve sekiz yüz arası olduğunu söylerlerse fiyat uygun olur. Bu rakamlar düşük olursa önünü alamayız. Fındık bir kesimin ihtiyacı fabrikalar hazırlıksız yakalanamamak için depoluyorlar.
Köylünün eline bir para geçmedi. Toprak mahsülleri 50 liradan fındık almasaydı kimse 30 liraya fındık satamazdı. Daha fındık sezonu bitmiş değil uygun durumda olanlar fındığını bekletebilir ileri zamanlarda iyi bir fiyat çıkışı olabileceğini düşünüyoruz” Dedi.
https://youtu.be/5hylRcUhNUg
YORUMLAR
