Fatso Başkanı Tayfun Karataş A52TV ekranlarında yayınlanan iş dünyası programında yaptığı açıklamalarda gündem yarattı. Başkan Karataş hedeflerinin 174 ülkeye ihracat olduğunu ifade etti.

Fatso Başkanı Tayfun Karataş açıklamalarına şöyle devam etti.

ORDU ENERJİSİNİ KAVGA ETMEK İLE TÜKETİYOR

"Açık yüreklilik ile söylüyorum ki Ünye'de herhangi bir herhangi bir aracın bunu istemeyecek bir durum da söz konusu değildir. Gerek Ticaret Odası gerekse Belesiyesi her biri muhakkak istiyordur. Bu birinin eksik kalması ile olmuyor hepimizin istemesiyle oluyor. Siyasetcilerin sizi mutlu etmesi ile oluyor.

Bizler inşaattaki tuğlayız, ama harç olacak siyasetçilerdir. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım eğer o harç yoksa orada o tuğla birbirini tutmuyor. Bizi bu noktada tutacak siyasetçilerimizdir.

Biz STK temsil temsilcileri olarak gerek Altınordu'da gerekse Türkiye'nin herhangi bir yerinde, biz istemez miyiz ya da İrfan Bey istemez mi? Ticaret Ünye’de ki ticaretin en üst seviyesinde yaşanmasını tabi ki de isteriz.

Bizim Ordu İli olarak şuna karar vermemiz lazım, Ordu şu an kimse kusura bakmasın ama kavga etmekten iş yapamaz bu noktaya geldi. Ben Ticaret Odası Başkanı olarak benim memleketime kim çıkar sağlıyorsa, şunu da belirtiyorum ki kişisel manada zarar veremeyecek boyutta olduğu takdirde ben hangi parti olursa olsun beni ilgilendirmez. Ama baktığımızda Ordu'da şu an böyle bir bakış açısı yok. Ordu enerjisini kavga etmek ile tüketiyor.

Biz enerjimizi yatırım, istihdamla ve gelişmek üzere konuşmamız lazım.Ben bazen diyorum ki adam istihdam yaratacaksa ben evimi de vermeye razıyım. Bu memleketin gelişmesi lazım. Herkes üstüne düşen görevi yapacak.

6 TANE MİLLETVEKİLİMİZ VAR ANCAK HEPSİNİN BİR YERDE RESMİ YOK.

Ben diyorum ki yapın OSB'leri memleketi kamulaştırın, o zaman yatırım yapacak biri bulamazsanız veya bulamazsam bana gerekli şeyi ortaya koyun. Fatsa Organize Sanayi Bölgesindeki her yatırımcımız mevcut olduğu alanda büyüyor. Bir insan sitede otururken mutluysa diğer dairelerini de oradan alıyor. Biz sadece yatırımcılar oraya getirmek için uğraşmıyoruz mutlu olması için de çabalıyoruz. Ben diyorum ya, hiç bir başarı tesadüf değildir.

Her Ticaret Odası Başkanı memleketinin mutlu olmasını ister. Düşünüyor musunuz? Bizim 6 tane Milletvekilimiz var ancak hepsinin bir yerde resmi yok.

ÜSTÜNLÜK DEĞİL EŞİTLİK İSTİYORUM

Memleketlerine katkı sağlayan Milletvekillerimiz var. Milletvekillerimizi de eleştirmek benim görevim değil o görev vatandaşlarımızın. Benim amacım bu 6 vekilin birlikte poz vermesidir. Vekilin performansı düşük ise vatandaş fark eder ve ilgili parti bir dahakine görevden alır.

Ben şuna inanıyorum ki birlik ve beraberlik de rahmet ve bereket vardır diyor dinimiz gereği bizim birlik ve beraberlik yapmamız gerekiyor.

Bizim Ordu’nun stada ihtiyacı yok fabrikalara ihtiyacı var. Benim vatandaşım niye gidip yabancı memlekette çocukları için uğraş versin. Ben üstünlük değil eşitlik istiyorum. Ben diğer İllerden üstünlük istemiyorum yarışa eşit şekilde başlamak istiyorum. Samsun ve Trabzon ihracatta 1 milyar doları bulmuşken ben niye bulamayayım? Bizim ne eksiğimiz var? Aybastı diye bir ilçemiz var ve yıllardır bitmeyen bir yol sorunu vardır. Biz devletten çok bir şey istemiyoruz. Biz sadece Diğerlerine ne veriyorsa aynısını istiyoruz. Televizyonlar karşısında birlik olan vekiller değil arazide birlik olan vekiller istiyorum. Ben buradan vatandaşlarımıza soruyorum, 6 Milletvekillerimizi Hükümet Caddesinde gezerken görmüşler mi?

Başka Türkiye veya Ordu yok. Birbirimiz ile tartışmaya girmeyelim. Hangi siyasi parti işini layıkıyla yapıyorsa ona destek verelim.

KONTEYNER LİMANI ORDU İÇİN ŞARTTIR

Denizi olupda limanı olmayan tek memleket biziz, böyle bir şey olabilir mi? Başka bir dünya da bunun örneği yok. Biz var olan şeyleri kapatmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin dış ticaretini %78'ni deniz yolu taşımacılığıdır. Bu da rekabet gücünü arttırmak içindir.

Dünya ticareti yavaşladı çünkü pandemiden dolayı konteyner sorunu yaşanıyor. Önceden 400 dolara tutuğunuz konteyner şimdi 15 bin dolara çıkmıştır. Bu bizi nereye taşıyor? Deniz yolunun ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. Konteyner limanı Ordu için şarttır.

FATSA'DAN 74 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ

. Bunun %80 ve %90'nı konteyner taşımacılığı ile yapılıyor. Eğer biz OSB'den bahsediyorsak Sayın Cumhurbaşkanımız hedef koymadı mı? 500 milyar dolar net diye. Bu sadece İstanbul'da Ankara'nın ihracat yapması ile olmayacaktır. 81 vilayetin tamamının ihracata söz sahibi olması lazımdır. Ünye konteyner limanı Ordu’ya ve sonrasında Karadeniz'e ve İç Anadoluya katkı sağlar. Bakın bugün Sivas'ın yıllık ihracat tutarı 28 milyon dolardır. Biz buraya konteyner limanı yaparsak bu Fatsa ve Ordu'nun ihracattını artması demek değildir. İç Anadolu ve Sivas'ın ihracatı artması demektir. Örnek vermek gerekirse Erbaa'da Organize Sanayi Bölgesinin arsa maliyeti 30 TL'dir. Bizim Fatsa'da mesala 300 milyon lira şimdi düşünün 4 dönüm yer veriyorsunuz 200 milyar. Biz burada yatırım maliyetinin 3/1'ni yatırıma başlamadan alıyoruz.

HEDEFLER HAYALLER İLE BAŞLAR

Bizim yeni imar planları uygulaması yapmamız lazımdır. Bunun hem Fatsa'da hemde Ünye’de ihtiyaç var. Ordu merkez Doğuya'ya büyüyor ve Türkiye'de tek doğuya büyüyen yer Ordu. Limanın yapılması hepimiz için güzel ama bunu değerlendiremezsek bunun bir mantığı yok.

Fatsa, Ünye ve Altınordu'da OSB aracılığıyla yatırımlarımız artacak inşallah. Ben 2009 yılında göreve geldiğimde 2 yıl sonra 2000 bin kişi çalışacak dediğimde bana herkes gülmüştü. O gülenler sonrasında saygı gösterdiler. Bugün de söylediğim de Allah izin verirse bugün OSB'mizde kamulaştırdığımızda yatırımlarla bu bölge de var olduğumuz sürece insanlarımız iş sahibi olacaklardır. Hedefler hayaller ile başlar. İnşallah daha fazla üreten ve ihracat eden Ordu olacaktır. Bu uğraşı veren insanlar da var.

Fatsa üzerine geldiğimizde 15 bin insanın çalıştığı OSB'yi kazandırmak istiyorum. 174 Ülkeye ihracat yapan bir yatırım bölgesinin olmasını arzu ediyorum. Her güzelliğin bir zorluğu olacaktır. Pandemi sürecinden Rabbim bir an önce kurtulmayı nasip etsin."dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=XopKszNtv2I&list=PLbjTgT46E-8SprqtZhre5GzgF6McrhDfE&index=23
YORUMLAR