Ordu’nun Fatsa ilçesi Çamaş Sapağı mevkisinde bulunan bir taş ocağında meydana gelen göçükte iki işçi toprak altında kaldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilerek arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kepçe Operatörü ve İşçi Enkaz Altında

Akşam saatlerinde yaşanan olayda, 22 yaşındaki kepçe operatörü ile yanında çalışan bir işçi, çalışma sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çöken toprağın altında kaldı. Göçüğün ardından bölgeye AFAD, Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve çevredeki iş makineleri sevk edildi.

Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Ekipler, göçüğün meydana geldiği alanda yoğun bir şekilde çalışma yürütüyor. Toprak altında kalan iki işçiye ulaşmak için hem iş makineleri hem de elle kazı yapıldığı öğrenildi. Bölgedeki zemin yapısının yumuşak olması nedeniyle kurtarma çalışmalarının kontrollü bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Dinamit Patlaması Şüphesi

Sabah saatlerinde ocakta dinamit patlatıldığı, yaşanan göçüğün bu durumla bağlantılı olup olmadığının ise araştırıldığı bildirildi. Güvenlik önlemleri artırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.