Ordu’da düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan Derya E'nin, örgütün "eyalet ablası" olduğu ve 15 bin 891 kez "ByLock"a giriş yaptığı ortaya çıktı.Terör örgütünün Samsun yapılanmasında "İlkadım Eyalet Ablası" olarak adlandırılan Derya E. ile eşi Erdal E., FETÖ'nün "gaybubet evi" diye adlandırdığı hücre evinde yakalanmıştı.
Gözaltına alınan Derya E. ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Derya E'nin, "Derya55" kullanıcı adıyla örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock"u kullandığı ve programa 15 bin 891 kez giriş yaptığı tespit edildi.
Şüphelinin örgüte ait evlerle ilgilendiği ve örgüt içi evliliklerin yapılmasında da yer aldığı belirlendi. Örgüt içerisinde yönetici konumunda olduğu ortaya çıkan Derya E'yi bir itirafçı "öğrenci değerlendirme sorumlusu" olarak teşhis etti.
FETÖ firarisi olarak aranan eşi de yakalanan ve gözaltındaki işlemleri süren Derya E'nin 1 yaşındaki çocuğuyla görüşmesi için bir oda tahsis edildiği ve burada çocuğuyla ilgilenebildiği öğrenildi