Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Eskişehir Şehir Tiyatrosu 'Koca Sinan'ı sahneye taşıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü Türk büyüğü Mimar Sinan’ın hayatını konu edinen “Ben Mimar Sinan” adlı yeni oyununun provalarına başladı.

Eskişehir Şehir Tiyatrosu 'Koca Sinan'ı sahneye taşıyor
Paylaş:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü Türk büyüğü Mimar Sinan’ın hayatını konu edinen “Ben Mimar Sinan” adlı yeni oyununun provalarına başladı.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Sahnelediği oyunlarla, farklı yaş gruplarına hitap etmeye özen gösteren Şehir Tiyatroları, yeni projesinde gençlerle buluşmayı hedefliyor. Ülkemizin en değerli tarihçi ve yazarlarından Turgut Özakman’ın “Ben Mimar Sinan” adlı oyunu Eskişehirli gençlerin ilgisini çekecek bir anlatım gücüne sahip

Usta yönetmen Murat Atak’ın rejisörlüğünü üstlendiği oyun, dünya çapında bilinen büyük mimarımız Koca Sinan’ın yaşam hikâyesini ve yarattığı sayısız eserin oluşum sürecini yakından tanımamıza olanak sağlayacak. Şehir Tiyatroları sanatçısı Emre Demirci’nin rol aldığı “Ben Mimar Sinan”, farklı sahneleme tekniği ve ilham verici konusu ile Eskişehirli ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere tüm gençlerin beğenisini toplayacak.

Şehir Tiyatroları, Eskişehir’in 75. Yıl Mahallesi’nde yaşayan izleyicilerine öncelik vererek sahneleyeceği oyununun ilk gösterimini, Mart ayında Sultandere Sahnesi’nde gerçekleştirecek. “Ben Mimar Sinan” sezon boyunca Sultandere Sahnesi’nin yanı sıra Şehir Tiyatroları’nın farklı sahnelerinde de gençlerle ve tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek.  

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.