Ünye’de faaliyet gösteren engelli dernekleri, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar sonucu yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyor. Etkinlik kapsamında, Gazze’de hayatını kaybeden ve saldırılar sonucu engelli kalan Müslümanlar için Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Ortak Tepki, Ortak Duruş

Etkinliğe öncülük eden sivil toplum kuruluşları arasında Türkiye Beyazay Derneği Ordu Şube Başkanı Cihan Çakır, Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Ömer Çıraklı, Türkiye Beyazay Derneği Ünye Temsilcisi Dursun Ali Akın ve Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya yer alıyor. Dernek başkanları yaptıkları ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gazze’de yaşanan katliamda hayatını kaybeden engelliler ve saldırılar sonucu engelli kalan kardeşlerimiz için dua etmek, onların sesi olmak istiyoruz. Tüm siyasi parti temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını, dernek başkanlarını, engelli bireyleri ve Ünyeli hemşehrilerimizi bu anlamlı etkinlikte yanımızda görmek istiyoruz.”

Tarih ve Yer: Ünye Cumhuriyet Meydanı

Etkinlik, Ünye Cumhuriyet Meydanı Meydanı’nda gerçekleşecek. Gıyabi cenaze namazı öncesinde kısa konuşmalar yapılacak, ardından dualar edilecek. Etkinlik yarın saat 13.00’da Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek.