Emek Partisi Ulubey İlçe Başkanı Hasan Eren, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamları sert sözlerle eleştirerek, işçilerin, emeklilerin ve kamu emekçilerinin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini ifade etti. Eren, yapılan zamlara karşı ücretlere ek zam yapılması çağrısında bulundu.

Hasan Eren, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 5 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren yeni tarife ile konutlara yüzde 25, kamu ve özel hizmetlere yüzde 15, sanayiye yüzde 10, tarımsal sulamaya ise yüzde 12,4 oranında elektrik zammı yapıldığını hatırlatarak, doğal gazda da sanayiye yüzde 20, elektrik üretim santrallerine yüzde 24,2 oranında zam uygulandığını belirtti.

“Zamlar Geri Alınmalı, Ek Zam Şart”

Eren, “Bu zamlar sadece enerji fiyatlarını değil, aynı zamanda tüm temel ihtiyaçlara gelecek yeni zamların da önünü açacaktır. Asgari ücretliler, emekliler ve kamu çalışanlarının maaşlarına ocak ayında yapılan artışlar, kısa sürede anlamını yitirmiştir,” dedi.

Zamların geri alınması ve gelir vergisi sisteminde adalet sağlanması gerektiğini belirten Eren, şöyle konuştu:

“İşçilerin, emeklilerin ve kamu çalışanlarının maaşlarına acil ek zam yapılmalıdır. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı, servet vergisi uygulamaya konulmalıdır. Halkın ödediği vergiler sermayeye af olarak dönmemeli. Gelir dağılımında adalet ancak bu şekilde sağlanabilir.”

Birleşik Mücadele Çağrısı

Eren, açıklamasının sonunda tüm emekçileri ve halkı, zamların geri alınması ve adil bir ücret politikası için birleşik mücadeleye davet etti.