Galatasaray formasıyla sergilediği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çeken Barış Alper Yılmaz, kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United, milli futbolcuyu kadrosuna katmak için resmi girişimlere başladı. Sarı-kırmızılı yönetimin bu transferden 30 milyon euro gelir elde etmesi bekleniyor. Bu rakamla gerçekleşmesi halinde transfer, kulüp tarihinin en yüksek bonservisli satışı olarak kayıtlara geçecek.

Avrupa'ya transferi uzun süredir gündemde olan 25 yaşındaki oyuncunun bu yaz takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İngiliz basınına dayandırılan haberlerde, Newcastle United’ın Barış Alper için ciddi bir teklif sunduğu belirtilirken, Galatasaray yönetimi ise bu teklifin kulüp açısından rekor seviyede bir satış olacağını düşünüyor.

Geride kalan sezonda sarı-kırmızılı formayla toplam 48 resmi maçta görev alan Barış Alper Yılmaz, bu karşılaşmaların 42’sine ilk 11'de başladı. 3833 dakika sahada kalan milli futbolcu, 14 gol ve 6 asist ile sezonu tamamladı. Sahada gösterdiği performansla takımın hücum hattında kilit rol üstlenen Barış Alper, yalnızca skor katkısıyla değil, fizik gücü, temposu ve çok yönlülüğüyle de teknik heyetin en güvendiği isimlerden biri oldu.

Barış Alper Yılmaz’ın Galatasaray’dan ayrılması durumunda, oyuncu hem sportif başarılarıyla hem de kulübe kazandırdığı ekonomik katkı ile unutulmayacaklar arasında yerini alacak. Yeni durağının Premier Lig olması, futbolcunun kariyerinde yeni bir zirveye işaret ederken, Galatasaray da altyapısından yetişmese bile geliştirdiği bir ismi Avrupa’ya pazarlayarak önemli bir başarıya daha imza atmış olacak.