Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Eğitimde Ar-Ge'de büyük atılım

Milli Eğitim Bakanlığı'nca eğitimde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen AR-GE ve proje faaliyetlerinin sayısı, son 25 yılda 1 milyonu geçti.

Eğitimde Ar-Ge'de büyük atılım
Paylaş:

Milli Eğitim Bakanlığı'nca eğitimde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen AR-GE ve proje faaliyetlerinin sayısı, son 25 yılda 1 milyonu geçti.

ANKARA (İGFA) - 81 ilde sürdürülen çalışmalarla öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra analitik düşünme, problem çözme, iş birliği, iletişim ve girişimcilik becerileri destekleniyor. Özel gereksinimli ve dezavantajlı öğrencilere yönelik kapsayıcı çalışmaların yanında atölye, kamp, fuar, sergi ve yarışmalarla öğrenme süreçleri çeşitlendiriliyor.

Eğitimde fırsat eşitliğini pekiştirmek ve dijital dönüşümü sağlamak amacıyla hayata geçirilen FATİH Projesi'nden bireysel öğrenme platformu MEBİ ve HEMBA'ya, okullarda Yenilikçi Sınıflar ve Dinamik Ders Dili uygulamalarından HAREZMİ Eğitim Modeli'ne, Genç AR-GE ve GençTek vizyonundan mesleki eğitimi üretimle buluşturan METEK ve Zanaat Atölyeleri'ne pek çok stratejik adım eş zamanlı olarak hayata geçiriliyor.

Öğrencilerin temel becerilerini destekleyen İYEP'ten kapsayıcı eğitimi güçlendiren PIKTES'e ve algoritmik düşünme ile yapay zekâ becerilerini geliştirmeye yönelik FEYZA Projesi'ne, dil eğitiminde niteliği artıran DİLİM ve YADEG projelerinden okullarda rehberlik ve destekleme modeli olarak hayata geçirilen ERDEM Projesi'ne, çevre bilincini odağına alan Çevre Dostu 1000 Okul uygulamasından toplumsal dayanışmayı pekiştiren Aile Okulu'na birçok çalışma, eğitim sisteminin farklı kademelerinde yürütülüyor.

81 İLDE GELİŞTİRİLEN PROJELER YAYGINLAŞTIRILIYOR

AR-GE ve proje faaliyetleri, her ilin ihtiyaçları ve imkânları dikkate alınarak yürütülüyor. İllerde geliştirilen iyi örnekler izlenip değerlendirilerek ülke genelinde paylaşılmaya hazır hâle getiriliyor.

Strateji Geliştirme Başkanlığınca yılda iki kez yayımlanan "81 İl AR-GE Bülteni" ile seçili projeler, yenilikçi eğitim uygulamaları, öğretmen ve öğrencilere yönelik çalışmalar ile ulusal ve uluslararası iş birlikleri paylaşılırken iller arasında deneyim aktarımı da sağlanıyor.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Gebze’nin tarihi geleceğe taşınıyor

Akışın sonuna geldiniz.