Doğalgaz’a Vatandaş Tepkisi Büyüyor: “Bu Faturalarla Ev Değil, Otel Isıtılır!”

Ünye’de doğalgaz faturalarındaki olağanüstü artış, vatandaşların tepkisini beraberinde getirdi. Fatura tutarlarını gerçekçi bulmayan bazı aboneler, hem fiyatların fahiş düzeye çıktığını hem de “devlet desteği” adı altında kamuoyunun yanıltıldığını savunuyor. İki ayrı vatandaş, farklı tarihlerde gelen faturalarla ilgili yaşadıkları şaşkınlığı kamuoyuyla paylaştı.


“Biz Otel Mi İşletiyoruz?” – Vatandaş Volkan’dan Sert Tepki

AK Parti seçmeni olduğunu belirten Volkan K. isimli vatandaş, kendisine gelen 6.217,15 TL tutarındaki doğalgaz faturasına isyan etti. Devlet desteği uygulandıktan sonra ödenmesi gereken miktarın 2.920,00 TL olarak bildirildiğini belirten vatandaş, faturadaki tutarın yine de kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Biz otel mi işletiyoruz, hamam mı? Bir haneye 6 bin liralık fatura nasıl gelir? Üstüne utanmadan bir de ‘devlet desteği yaptık’ diyorsunuz. Doğalgaz bulduk dediniz, madem buldunuz neden bu faturalar bu kadar yüksek? Gazı milletin cebine değil, reklama vermeyi iyi biliyorsunuz.”

Vatandaş, hükümetin enerji politikalarına da göndermede bulunarak, bu tür destek açıklamalarının bir algı operasyonuna dönüştüğünü dile getirdi.


“m³ Başına 20 TL mi Oldu?” – Murat’tan Teknik Hesaplı Şikayet

Bir diğer vatandaş Murat T.ise, 04.04.2025 tarihli faturasında 218 m³ doğalgaz kullanımı için 4.393,03 TL’lik bir tutar faturalandırıldığını ifade ederek, m³ başına birim fiyatın bu ay nasıl 20 TL’ye çıktığını sorguladı. Önceki aylarda bu değerin 8,5 – 9 TL civarında olduğunu belirten Murat, fatura hesaplamasında ciddi bir tutarsızlık olduğunu vurguladı.

“Her ay gelen faturalarımı hesaplarım. Bu ay birim fiyat iki katına çıkmış görünüyor. Devlet desteği yapılıyor gibi gösterilerek aslında şişirilmiş faturaların üzeri kapatılıyor. Bu bir yanılgı mı, yoksa bilinçli bir yönlendirme mi?”

Murat, Bakandan ,Doğalgaz’dan faturanın yeniden hesaplanmasını ve bu artışların hangi tarife üzerinden yapıldığının kamuoyuna açıklanmasını talep etti.