Şube yönetimi, mevcut ikramiye tutarının emeklilerin geçim derdine çare olmadığını belirterek tepki gösterdi.
Ünye Dönerçeşme meydanında yapılan basın açıklamasında, hayat pahalılığına ve enflasyona dikkat çekilerek, verilen ikramiyenin yetersiz olduğu vurgulandı. Emeklilerin sadece bayramda değil, yılın her günü insanca yaşamayı hak ettiğine değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Emeklilere reva görülen 4 bin liralık ikramiye, ne kurban almaya yetiyor ne de bayram giderlerini karşılamaya. Bu rakam, ikramiye değil adeta bir sadaka.”
DİSK Emekli-Sen Ünye Şubesi, emeklilerin taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini ve insanca yaşam için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Açıklamada, ikramiye tutarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiği vurgulandı.