Altınordu Ziraat Odası, 2026 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının devam ettiğini duyurarak çiftçilere önemli bir uyarıda bulundu. 1 Eylül 2025’te başlayan başvuruların 31 Aralık 2025 tarihinde sona ereceği hatırlatıldı.
Yetkililer, sürecin son dönemine girilirken işlemlerin son güne bırakılmaması gerektiğini belirterek, gecikme yaşanması durumunda desteklemelerden yararlanılamayabileceği konusunda çiftçileri bilgilendirdi.
Başvurular Hem Ziraat Odasında Hem e-Devlet Üzerinden
Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, ilk işlemlerin oda üzerinden tamamlanması gerektiği, ardından dileyen çiftçilerin başvuru adımlarını e-Devlet üzerinden sürdürebileceği aktarıldı. Bu uygulamanın işlemleri daha pratik hale getirdiği vurgulandı.
“Mağduriyet Yaşanmaması İçin Süreç Yakından Takip Edilmeli”
Altınordu Ziraat Odası, çiftçilerin desteklerden eksiksiz yararlanabilmeleri için başvuru takvimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Oda yetkilileri, “Çiftçilerimizin herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için başvurularını zamanında tamamlamaları büyük önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.
