Gürsoy, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na dair yaptığı açıklamada, "Geçmişte sahillerimizin nasıl elimizden alınmasına izin vermediysek, bugün de 7’den 70’e sahilimize sahip çıkarız ve bu ruhu yeniden yaşatırız" dedi. Gürsoy, Ordu’nun sahilinin korunmasından gurur duyulurken, şehri yönetenlerin sahil şeridini bozmak için çaba sarf etmelerini üzülerek izlediklerini ifade etti.
Altınordu ilçesinin çeşitli mahallelerinde uygulanması planlanan dolgu projesine dair hazırlanan ve olumlu görüş bildirilen ÇED raporunun halkın görüşüne sunulacağını belirten Gürsoy, raporda ne tür çalışmalar yapılacağının net olarak paylaşılmadığını belirtti. Gürsoy, dolgu çalışmaları hakkında bilgi eksikliği olduğunu ve bunun halkta endişe yarattığını dile getirdi. "Sahillerimizi ranta kurban vermeyeceğiz" diyen Gürsoy, proje hakkında yapılacak açıklamaların ve raporların yakından takipçisi olacaklarını vurguladı.
1994 yılında Karadeniz Sahil Yolu projesine karşı gösterilen direnişe atıfta bulunan Gürsoy, "Gerekirse 94 ruhunu yeniden yaşatırız" diyerek, sahil şeridinin korunduğu o dönemi örnek gösterdi. Gürsoy, "Sahilimizi kirli ellerden ve emellerden koruruz" diyerek, Ordu’nun sahilinin hiçbir şekilde ranta kurban edilmesine izin vermeyeceklerini tekrarladı. Sahilin korunması adına geçmişte olduğu gibi halkın bir araya geleceğini belirterek, bu projeye karşı mücadele edeceklerini ifade etti.
