Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

CHP'de yeni ihraç ve fesih kararları... 6 İl Başkanı YDK'ya sevk edildi, 6 il başkanı yönetimden alındı

CHP Sözcüsü Müslim Sarı; Erzurum, Bursa, Bitlis ve eski Mardin, İstanbul, Batman il başkanları hakkında disiplin süreci başlatıldığını açıkladı. Parti bünyesinde birçok il ve ilçe başkanlığına yeni görevlendirmeler yapıldı.

CHP'de yeni ihraç ve fesih kararları... 6 İl Başkanı YDK'ya sevk edildi, 6 il başkanı yönetimden alındı
Paylaş:

CHP Sözcüsü Müslim Sarı; Erzurum, Bursa, Bitlis ve eski Mardin, İstanbul, Batman il başkanları hakkında disiplin süreci başlatıldığını açıkladı. Parti bünyesinde birçok il ve ilçe başkanlığına yeni görevlendirmeler yapıldı.

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Erzurum, Bursa ve Bitlis il başkanları ile eski Mardin, İstanbul ve Batman il başkanları hakkında disiplin süreci başlatıldığını açıkladı. Parti yönetimi ayrıca bazı il ve ilçe başkanlıklarına yeni görevlendirmeler yaptı.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında disiplin süreçleri ve yeni teşkilat görevlendirmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarı, Erzurum İl Başkanı Serhat Caniş, Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya ile eski Mardin, İstanbul ve Batman il başkanları hakkında disiplin süreci başlatıldığını belirtti. Söz konusu isimlerin tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini ifade eden Sarı, sürecin parti tüzüğü çerçevesinde yürütüleceğini söyledi. Disiplin süreci kapsamında görevleri sona erdirilen il başkanlarının yerine yapılan görevlendirmeler de açıklandı.

YENİ GÖREVLENDİRİLEN İL BAŞKANLARI...

Buna göre Erzurum İl Başkanlığı görevine Mahmut Edebali atanırken, Bursa İl Başkanlığı'na Turgut Özkan getirildi. Bitlis İl Başkanlığı için ise henüz yeni bir görevlendirme yapılmadığı bildirildi.

Parti yönetimi tarafından bazı il başkanlıklarında da değişikliğe gidildi.

Gaziantep İl Başkanlığı görevine Hasan Mesan, Adana İl Başkanlığı'na Orhan Bayram, Malatya İl Başkanlığı'na Hakan Satılmış, Ankara İl Başkanlığı'na Fahri Yıldırım ve İzmir İl Başkanlığı'na Utku Gümrükçü atandı.

Öte yandan Kayseri'de boş bulunan üç ilçe başkanlığı için de yeni görevlendirmeler yapıldı. Melikgazi İlçe Başkanlığı'na Ergün Canpulat, Talas İlçe Başkanlığı'na Hasan Çetin ve Kocasinan İlçe Başkanlığı'na Neşe Mısırlıoğlu Aslan getirildi.

Parti Sözcümüz Müslim Sarı, Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenliyor. https://t.co/U5qMdlgzL6

— CHP ???????? (@herkesicinCHP) June 17, 2026

Bu arada CHP Genel Merkezi'ne sunulan kurultay ile ilgili imzalarla ilgili değerlendirmelerin de önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.