Demokrat Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili Salih Uzun ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldıklarını duyurdu. Açıklamayı Salih Uzun, katıldığı televizyon programında yaptı.

CHP Listelerinden Seçilmişlerdi

Genel seçimlerde CHP listelerinden milletvekili seçilen Cemal Enginyurt ve Salih Uzun, Demokrat Parti’de yaşanan iç kriz sonrası istifa etmişti. Salih Uzun, partinin Mehmet Ağar’ın etkisinde olduğunu ve yönetim anlayışını eleştirdiğini açıklamıştı.

"CHP’ye Katılmak En Doğru Seçenekti"

Salih Uzun, Halk TV’de yaptığı açıklamada, CHP’ye katılma kararlarını şu sözlerle duyurdu:

"Biz zaten CHP listelerinden seçildik. Bağımsız kalmak ya da bir partiye katılmak gibi iki seçeneğimiz vardı. Listelerinden seçildiğimiz CHP’ye katılmanın en doğru karar olduğunu düşündük. Ayrıca, muhalefeti bölme hamlelerine karşı bir duruş sergilememiz gerekiyordu."

Salı Günü CHP Grup Toplantısına Katılacaklar

Cemal Enginyurt ve Salih Uzun’un, Salı günü CHP’nin grup toplantısına katılacakları belirtildi.