Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, kış sezonunun ardından Çambaşı Kayak Merkezi’ni değerlendirdi. Karlıbel, bu yıl kar yağışının bereketli geçtiğini belirterek yatırımcıların sezonu verimli geçirdiğini düşündüğünü ifade etti.
Kış Sezonu Verimli Geçti
Yoğun kar yağışının bölgeye ekonomik anlamda katkı sağladığını dile getiren Karlıbel, “Bu sene aslında bereket getirecek kadar çok kar yağdı. Bunun sonucunda oradaki yatırımcılarımızın bunu aldığını düşünüyorum. Ancak önümüzdeki yıl için daha hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi.
Yol Sorunu Gündemde
Yaz ve yayla turizmi sezonunun yaklaşmasıyla birlikte altyapı eksiklerine dikkat çeken Karlıbel, en büyük problemin yollar olduğunu vurguladı. Çambaşı Yaylası’na ulaşımı sağlayan yolun mevcut durumunu eleştiren Karlıbel, verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
“Turizmde en büyük eksikliğimiz, çukurlar içinde kalan yollarımız. Bize bir söz verildi, bütçesinin olduğu söylendi” ifadelerini kullanan Karlıbel, Nisan ayında çalışma başlamaması durumunda sürecin uzayacağı uyarısında bulundu.
“Takipçisi Olacağız”
Karlıbel, “Nisan ayında eğer buraya şantiye kurulmazsa bu yol 10 senede yine bitmez. İzleyeceğiz, takip edeceğiz” diyerek sürecin yakından takipçisi olacaklarını belirtti.
Yeni Projeler Yolda
Öte yandan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) aracılığıyla bölgede hayata geçirilmesi planlanan projelere de değinen Karlıbel, dağ turizmini geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
“Kış turizmi için çok cazip bir lokasyondayız. Oradaki yatırımcılarla DOKA aracılığıyla proje çalışması yapıyoruz. Dağ turizmini canlandırmak için atılacak adımlar, Ordu’ya ciddi katkı sağlayacak” diye konuştu.
