Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar

Bursa Yıldırım'da 'yeşil' dönüşüm hamlesi

Yıldırım Belediyesi’nin özgün dönüşüm projelerinden olan, enerji ve su ihtiyacını kendi bünyesinden karşılayacak ‘Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bursa Yıldırım'da 'yeşil' dönüşüm hamlesi
Paylaş:

Yıldırım Belediyesi’nin özgün dönüşüm projelerinden olan, enerji ve su ihtiyacını kendi bünyesinden karşılayacak ‘Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi’nin, Ulus Mahallesi’nde 12 bin 584 metrekarelik alanda gerçekleştirdiği Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen bölgedeki mülkiyeti Yıldırım Belediyesi’ne ait kentsel dönüşüm projesi 4 blok, 284 konut ve 28 işyeri olmak üzere 312 bağımsız bölümden oluşacak. 291 araçlık otoparka sahip Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile örnek bir yaşam alanı oluşturacak.

YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde devam eden çalışmalar hakkında açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kentsel dönüşüm alanında Bursa’nın en tecrübeli kurumuyuz. Yıldırım bugün adeta bir şantiye alanı gibi. 27 farklı mahallemizdeki 286 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmamız mevcut. Tabi kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, binaları yenilemekten ibaret görmüyoruz. Yeni ulaşım arterleri, sosyal alanlar ile birlikte yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Projelerimizin her birinin kendine has özellikleri bulunuyor. Ulus Projemizde; ortak alanların aydınlatılmasını güneş enerjisi ile temin edeceğiz. Bu alanlardaki sulama için yağmur sularının toplanıp depolanacağı bir sistem geliştireceğiz. Ayrıca, elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için şarj istasyonları yer alacak. Bizim ‘Yeşil Dönüşüm’ diye adlandırdığımız projemiz, bundan sonraki çalışmalarımız için de örnek teşkil edecek. Ulus Kentsel Dönüşüm Projemizde inşa çalışmalarımız yüzde 70 oranında tamamlandı. Çalışmalar bittiğinde Yıldırım yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.