Ünye Net Haber
Ünye Net Haber
Diğer Sayfalar
Gündem

Burhanettin Duran'dan Özgür Özel’e Sert Yanıt

Burhanettin Duran, Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki gösterdi ve dış politikada devlet aklının esas olduğunu vurguladı.

Burhanettin Duran'dan Özgür Özel’e Sert Yanıt
Paylaş:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Duran, Özel’in ifadelerinin, bir gün önce dile getirdiği “kutuplaşmadan çıkalım” çağrısıyla açık bir çelişki taşıdığını belirtti.

Burhanettin Duran, yaptığı değerlendirmede Özel’in kullandığı dili “sorumsuz ve nezaketten uzak” olarak nitelendirerek, bu tutumun öfkeyi ve çarpıtmayı yansıttığını söyledi.

“Cumhurbaşkanımızın Meşruiyeti Milletimizin İradesidir”

Duran, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politika ve ikili temaslarda ülke menfaatlerini önceleyen bir liderlik sergilediğini ifade etti. Erdoğan’ın kararlı ve cesur duruşunun, Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirdiğini vurgulayan Duran, “Cumhurbaşkanımızın meşruiyeti herhangi bir dış merkezin değil, milletimizin sandıkta ortaya koyduğu iradenin sonucudur” dedi.

Türkiye’nin dış politikasının hamasi söylemlerle değil, devletin ve milletin çıkarlarını önceleyen bir anlayışla şekillendiğine dikkat çeken Duran, ülkenin uluslararası hukuk ve egemenliğe saygı ilkeleri doğrultusunda her zaman tutarlı davrandığını da ekledi.

Bu haber Ünye Net Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Gündem Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.